Temizlenme sanatı!

Şu anda eminim ki bizleri ‘hain’ olarak gören bir kesim var. Menfaat karşılığı hiç haz etmediğimiz HALK TV gibi kurum ve kişilerle beraberiz. Hatta hainliğimiz öyle bir noktada ki, açık açık görülmesine rağmen PKK-HDP işbirliği ile Cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında olumlu cümle de kurabiliyoruz.

Bundan daha büyük hainlik mi olur?

***

Eğer böyle düşünüyorsanız ya da yukarıdaki cümleler veya benzeri düşünceler içerisindeyseniz bir dr gözetimine girmenizi öneririm.

Çünkü normal dışı bir durum var.

***

Bir örnek: Mart 2018

Pendik’te konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, döviz kurları ve yüksek borç konusunda uyarılarda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e tepki gösterdi. Erdoğan “Çıkıyor birileri garip garip şeyler konuşuyor” dedi, meydandaki AKP’liler ise ‘yuh’ çekti.

Ve bugün: Nisan 2023

Erdoğan Mehmet Şimşek ile ikinci kez görüştü. Şimşek’in bakanlık teklifine yanaşmadığı ama seçim programını yazmaya evet dediği öğrenildi.

Burada mesele Erdoğan’ın ‘U’ dönüşleri değil. Erdoğan daha önce de hakkında çok ağır konuştuğu S Arabistan, BAE ile bugün kucaklaşabiliyor. Hatta bir dönem muhalefeti suçladığı SİSİ ile de seçim sonrası kucaklaşacak... (Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu söyledi...)

Buna siyaset dersiniz vs dersiniz ve gerekçe bulursunuz. Burada asıl mesele temizlenme sanatı oluyor. Yani bir anda meydanlarda yuhalanan kişiden peşinde koşulan kişi nasıl olunuyor ona bakmak lazım. Bunu içselleştirip iç dünyasında derhal barışan o tabanı analiz etmek lazım.

***

Mehmet Şimşek ‘hainlik’ damgası ile damgalandığında o taban Şimşek’i küresel sermayenin, küresel güçlerin içimizdeki adamı olarak görüyordu.

Zaten Mehmet Şimşek’i de Tayyip Erdoğan’a kandırarak Ali Babacan getirmişti. Evet, evet senaryo buydu... Veya buna çok yakın bir şeyler.

***

Temizlenme veya kirlenme sanatının tek seçeneği var: Erdoğan’ın tebessümüne mazhar olmuşsanız tabanda derhal tertemiz oluyorsunuz... Yok Erdoğan’ın hışmına uğramışsanız meydanlarda yuhalanır, hain ilan edilirsiniz.

Bir zamanlar Erdoğan’ın yol arkadaşları fikir mi değiştirdi de bugün hainlikle suçlanıyorlar? Hayır... Fikri değişen ortada... Arşivler her gün tam tersi konuşmaları yayınlıyor. Dün ne demişse bugün tam tersi yönde olmasına rağmen orası hiçbir zaman kirli olmuyor.

Değişime ve dönüşüme uyamayan ilkeselli kişilikler hain oluyor bu davada. Ama taban da bunu hiç dert etmiyor.

Tek baktıkları yer Erdoğan’ın işareti... O işaret ki bir anda hainlikten kurtulup tertemiz bir kişiliğe sizi büründürebiliyor.

Yetmez mi?

Bu dünya sınavı meğer ne kadar da basitmiş.

YORUMLAR (61)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
61 Yorum