Adanalı Gelse Böyle Kebap Yapamaz! Evde Kebap Yapmak İsteyenlere Lezzetli Kebap Tarifi

Adanalı Gelse Böyle Kebap Yapamaz! Evde Kebap Yapmak İsteyenlere Lezzetli Kebap Tarifi

Kebap severler size müjdemiz var. Evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz kebabın tarifini tüm püf noktalarıyla paylaştık. Misafirleriniz gözlerine inanamayacak. Bundan böyle kebapların şahı olacaksınız. Işık hızında kebaplarınızın tükeneceği işte o özel tarif sizlerle...

Selçuklu mutfağından Osmanlı mutfağına, oradan günümüze ulaşan eşsiz lezzet kebabın tarihi çok eskiye dayanıyor. Anadolu topraklarında yapılan kebabın anavatanı Güneydoğu Anadolu bölgemiz. Kebabı hazırlamadan önce yağ ve sinirlerinden ayrılması, özel olarak terbiye edilmesi, etin içerisine hiçbir sakatat etinin konulmaması da iyi bir kebap yapmak için püf noktalarının arasındadır. Dünyaca ünlü olan kebap yabancı turistler tarafından da çok seviliyor. Bizde bugün sizlere kuzu etini enfes marine ederek çöp şişte nasıl sunum yapabileceğinizi paylaştık. İşte o enfes tarifimizin ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

1 kilo kuzu kuşbaşı

250 gram kuyruk yağı

1 su bardağı su

3 diş sarımsak

Pulbiber

Kırmızı toz biber

Karabiber

Tuz

Kekik

Domates

Yeşil biber

YAPILIŞI

Karıştırma kabımıza kuzu kuşbaşımızı, havada ezdiğimiz sarımsağı, suyu, pulbiberi, karabiberi, toz kırmızı biberi, kekiği ve tuzu ekleyelim. Güzelce bu karışımı harmanlayalım. Kabımızın üzerini streç filmle kapatıp, 1 gece buzdolabında dinlendirelim. Ertesi gün dinlenen etlerimizden 3 kuşbaşı, 1 kuyruk yağı olarak çöp şişe dizelim. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 1 saat pişirelim.

kebab-yap.jpg

KEBABIN USTASI ARTIK SİZ OLACAKSINIZ

Pişmeye koyduğumuz etlerin yanına da domates ve biberi de ekleyelim. Kuşbaşı etlerimizden süzülen yağ domates ve bibere akacaktır. Böylece lezzete lezzet katacaksınız.

ÇÖP ŞİŞ KEBABIN YANINA NE GİDER?

Soğan piyazı, cevizli gavurdağı salatası, salçalı meyhane pilavı, şalgam

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN