Bayat ekmekten ne olur demeyin! Hem pudingi oluyor, hem dondurması! Yapan 2 dakikada dibini görüyor

Bayat ekmekten ne olur demeyin! Hem pudingi oluyor, hem dondurması! Yapan 2 dakikada dibini görüyor

Fazladan alınan ekmekler zaman içerisinde bayatlıyor. Bayat ekmekten ne yapılır ki diye düşünenlere muhteşem önerilerle geldik. Duyanlar kulaklarına inanamıyor bayat ekmekler pudingden dondurmaya kadar pek çok farklı lezzete dönüşüyor. Bu lezzetler 2 dakikada tükeniyor. İşte bayat ekmek tarifleri…

Aldığınız fazla ekmekler arta kaldıysa uygulayabileceğiniz pek çok farklı yöntem bulunuyor. Bayatlamaya başlayan ekmekleri kimse israf etmeyecek. Çöpe atmak yerine bu şekilde değerlendiren hem cebine hem midesine bayram ettiriyor. İşte bayat ekmek tarifleri…

ekmek-pizzasi-1.jpg

Ekmek Pizzası

Bayatlamış ekmekleri dilimledikten sonra pizza malzemeleri ile süsleyerek pişirebilirsiniz. Üzerine rendelediğiniz kaşar domates sosu ve sevdiğiniz sebzeleri ekleyin fırına gönderdiğiniz ekmekler basit bir kahvaltılık tarif olacak.

ekmek-pudingi.jpg

Ekmek Pudingi

İçinde belki de en şaşıracağınız tarif bu olacak. Bayatlayan ekmekleri dilediğiniz gibi doğradıktan sonra süt, yumurta, vanilya ve şeker ile karıştırıp pişirmeyi denediğinizde ortaya çıkan lezzet sizi şaşkına çevirecek. Üzerine biraz tarçın serpiştirerek servis ettiğiniz bu pudingin içerisinde ekmek olduğunu ise kimse anlamayacak.

ekmek-kizartmasi.jpg

Ekmek Kızartması

Dilimlediğiniz ekmekleri yumurta ve süt ile yaptığınız karışıma buladıktan sonra yağ içerisinde 2-3 dakika kadar kızartınız. Kızarttığınız ekmekleri havlu kağıt üzerine koyduktan sonra fazla yağını alıp servis edebilirsiniz.

ekmek-salatasi.jpg

Ekmek Salatası

Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli hali de küp şeklinde doğradığımız ekmeklerden yaptığınız salata olacak. Domates, salatalık ve soğan gibi sevdiğiniz malzemeleri ekleyip yaptığınız salatanın üzerine küp küp doğranmış ekmekleri ekleyiniz. Küçük bir kap içerisinde zeytinyağı bir bir limon suyu, sirke, Tuz ve karabiber karıştırdıktan sonra içerisine isteğe bağlı olarak sarımsak ve hardal da ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine döktükten sonra servis edebilirsiniz.

dondurma.jpg

Ekmek Dondurması

Bayatlayan ekmekleri süt, krema, vanilya özütü ve çikolata parçaları ile birleştirerek muhteşem bir dondurma elde edebilirsiniz. Dolapta dondurduğunuz ürünleri mikser içerisine aldıktan sonra dondurma kıvamına gelinceye dek çırpınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN