Bayatlayan Kekler Nasıl Değerlendirilir? İşte Bu Tarifle Mutfakta Tasarruf Edeceksiniz

Bayatlayan Kekler Nasıl Değerlendirilir? İşte Bu Tarifle Mutfakta Tasarruf Edeceksiniz

Bayatlayan kekiniz mi var? Yoksa misafir gelecek diye fazla kek mi yaptınız? İsraf olmasından korkmayın. Kalan keklerinizi değerlendirmenin çözümünü sizler için haberimizde paylaştık. Keklerinizi değerlendirerek ev halkından tam not alacaksınız. İşte kekleri değerlendirerek yapabileceğiniz tarifler şöyle;

Binbir türle özenerek yaptığınız kek şansınıza ya kabarmaz, ya hayal ettiğiniz gibi olmaz yada ev halkı tarafından burun kıvrılıp yenmez. Halbuki her şeye zam gelmişken içine onca malzeme koyup emek verdiğiniz kekin kalması durumu her zaman can sıkıcı olmuştur. Bundan sonra can sıkmanıza gerek kalmayacak. Çünkü kalan keklerinizle yapabileceğiniz öyle güzel 3 tarif veriyoruz ki; mutfaktaki sihrinizİ kimse anlamayacak. Hazırsanız tariflerimize başlayalım.

ÇİKOLATALI TRUF

MALZEMELER

Bayatlamış yada kalan kek

1 paket krema

1 paket bitter çikolata

Süslemek için:

Hindistan cevizi

Renkli şekerler

YAPILIŞI

Keklerimizi genişçe bir kabın içinde elimizle ufalayalım. Sos tenceresine kremayı koyalım. Biraz ısıttıktan sonra parçaladığımız çikolatayı içine atalım. Yalnız kremayı kaynatmıyoruz. Burası çok önemli.

truf.jpg

Çikolatalı krema karışımını keklerin üzerine döküyoruz. İyice karıştırıyoruz. Hamur haline gelen kekimizden ceviz büyüklüğünde koparıp elimizde yuvarlayalım. Yuvarladığımız keki ister hindistan cevizine isterseniz renkli şekerlere bulayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

ARTAN KEKLERDEN RULO PASTA

MALZEMELER

Malzemeler

10 dilim bayat kek

2 yemek kaşığı kakao

3 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tarçın

1 su bardağı süt

Arası için

1 poşet krem şanti

1 çay bardağı süt

Üzeri için:

Çikolatalı sos

YAPILIŞI

Karıştırma kabında kekleri ufalayın. Üzerine kakao, şeker ve tarçını ekleyip karıştıralım. Sütü azar azar kontrollü bir şekilde ekleyelim. Tezgahın üzerine streç film serelim. Kek hamurumuzu merdane yardımı ile açalım. Başka bir kapta krem şantiyi sütle çırpalım ve arasına sürelim.

rulooooooo.jpg

Streç filmin yardımıyla rulo yapalım. Buzluğa kaldıralım. 2-3 saat buzlukta bekletip, üzerine çikolatalı sos dökelim.

AFİYET OLSUN...

ARTAN KEKLE MUHALLEBİ

MALZEMELER

Kalan kek

Muhallebisi için:

1 lt süt

4 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 adet yumurta sarısı

1 paket sıvı krema

YAPILIŞI

Tenceremize sütü, unu, mısır nişastasını, şekeri ve yumurta sarısını alıp ateşe koymadan önce güzelce karıştıralım. Muhallebimizin üzeri göz göz olana kadar pişirelim. Ocaktan alalım. İçine vanilyayı ve kremayı ilave edelim. Çırpıcı ile pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.

agagagagaa.jpg

Kalan kekimizi elimizde ufalayalım. Kuplarımıza ufaladığımız kekten koyalım. Üzerine muhallebiden ekleyelim. Bu işlemi bütün kuplarımıza uygulayalım. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN