Böylesini daha önce yemediniz! Bir yiyen tabağı boşaltıyor... Osmanlı saray mutfağının baz lezzeti soğan dolması tarifi

Böylesini daha önce yemediniz! Bir yiyen tabağı boşaltıyor... Osmanlı saray mutfağının baz lezzeti soğan dolması tarifi

Daha önce soğan dolmasını denemediyseniz çok şey kaçırmış olabilirsiniz. Bugün haberimizde sizlere soğan dolmasının tarifini ayrıntılı paylaştık. İşte soğan dolmasının tarifi...

Soğan dolması denilince aklınıza ne geliyor? Lahana sarması, yaprak sarması nasılsa, soğan dolması da aynı övgüyü hak edecek bir tarif. Soğan dolmasına karşı ön yargılı davranmadan önce bu tarifimize bir şans vermenizi tavsiye ediyoruz. İşte lezzet patlaması soğan dolmasının ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

6 adet büyük boy soğan
İç harcı için;
Zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet domates veya domates sosu
100 gr kıyma
Dereotu
Maydanoz
1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz biber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı pul biber
Sosu İçin;
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça

YAPILIŞI

Efsane lezzet soğan dolması tarifi için soğanları soyup, orta kısmına kadar yaralım. Soğanların üzerine su ekleyip yarım saat kadar (yumuşayana kadar) bir tencerede haşlayalım. Soğanlar haşlanana kadar bizde bu arada soğan dolmasının iç harcını hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavada kıymayı kavuralım. Ardından üzerine soğanı ekleyelim ve kavuralım. Daha sonra üzerine salçayı, tuzu, karabiberi, toz biberi, kimyonu, pul biberi ve yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyelim. 1 tur kavurduktan sonra ocaktan iç harcımızı alalım. İç harcın üzerine son olarak ince ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştıralım.

maxresdefault.jpg

BU LEZZET BUNDAN SONRA FAVORİNİZ OLACAK

İç harcı soğumaya bırakalım. Haşlanan soğanları süzelim ve yapraklarını ayıralım. Her bir soğan yaprağına 1 tatlı kaşığı iç harçtan ekleyip kapatalım. Geniş bir tencereye dizip üzerine salçalı su ekleyelim. Soğan dolmalarının üzerine pişerken ağırlık olması için evinizde varsa dolma taşı yoksa porselen tabak kapatabilirsiniz. Orta ateşte 20 dk kontrollü pişirelim.
Pişen dolmaları 10 dk dinlendirip servis edelim.
Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN