Bu Islak Kek Tarifini Beğenmeyen Yok! Çocuklarınızın Ağzının Suyunu Akıtacak Islak Kek Tarif

Bu Islak Kek Tarifini Beğenmeyen Yok! Çocuklarınızın Ağzının Suyunu Akıtacak Islak Kek Tarif

Vazgeçilmez anne keklerinden olan ıslak kek, pratik yapımı ve yoğun kakao severlerin tercihi ile kek tariflerinde yine ilk sırayı alıyor. Ani gelen misafirlerinize hızlı bir şekilde yapıp sunacağınız bu tarif damaklarınız da enfes bir tat bırakacak...

Evimizin dört bir tarafını saran mis kokusuyla, yoğun kakao tadı ve nemli yapısı ile 7' den 70' e herkesin sevgilisi olan ıslak kek yine kahve yanlarınıza yada çay keyfinizde sizlere eşlik etmeye devam ediyor. Günün her saatinde bıkmadan yiyebileceğiniz bu lezzet, hızlı yapılışıyla da her zaman favorilerde... Islak keki diğer keklerden ayıran en önemli özelliği bol soslu ve nemli dokusudur. Bu tarifimizle yine hamaratlığınızı konuşturacaksınız. Lezzeti bol, sunumuyla göz kamaştıran ıslak kekin tarifi ise şöyle;

MALZEMELER

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvıyağ

2 su bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

Kalıbı yağlamak için margarin

Kabartma tozu

Vanilya

SOSU İÇİN

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

3 yemek kaşığı kakao

1 çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI

Karıştırma kabımıza yumurtalarımızı kıralım ve toz şekerle mikserle köpürene kadar çırpalım. Üzerine sütü ve sıvıyağı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Keklerin önemli püf noktası kullanılacak unun tarife başlamadan önce elenmiş olmasıdır. Böylece kekinizde un tortusu kalmamış ve daha güzel kabarmış olacak. Margarinle yağladığımız kalıbımıza kek harcımızı dökelim. Kek yapımında ikinci önemli püf nokta ise hava kabarcıklarının çıkması için tezgaha 2 defa kalıbı vurmaktır.

kek-dokerken.jpg

MİS KOKULU KEKE KİM HAYIR DİYEBİLİR Kİ?

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirelim. Kek pişerken bizde ayrı bir tencerede sosumuzu hazırlayalım. Tenceremize sütü, şekeri, kakaoyu ve sıvıyağı alalım. Ateşe koymadan önce çırpıcıyla kakaoyu eritmeye çalışalım ve pişirelim. Pişen kekimizi fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyelim ve kürdanla kekin üzerinde delikler açalım. Bu işlem sosun kekin her noktasına nüfus etmesini sağlayacak.

kek-tabakta-001.jpg

Sıcak sosumuzu kekin üzerine eşit yayılacak şekilde dökelim.

AFİYET OLSUN...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN