Bu reçel hastalık nedir unutturuyor! Bir tek ölüme çaresi yok... Bünyeyi çelik gibi yapan reçel tarifi

Bu reçel hastalık nedir unutturuyor! Bir tek ölüme çaresi yok... Bünyeyi çelik gibi yapan reçel tarifi

Çam kozalağı reçeli, faydaları olan bir ziyafettir. Normal reçellerinizden farklı olarak, büyük miktarlarda tüketilmesi amaçlanmamıştır. Bunu lezzetli bir ilaç olarak düşünün. İşte şifa deposu kozalak reçelinin tarifi ve faydaları...

Yüzyıllar boyunca, bazen "çam kozalağı balı" olarak adlandırılan çam kozalağı reçelleri, mucize bir tedavi olarak düzenli olarak kullanılmıştır. Çam kozalağı şurubu da, anti-viral, anti-mikrobiyal, anti-paraziter ve güçlü bir antioksidandır. Aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirir. İster inanın ister inanmayın, kozalak reçeli ancak günde sadece bir çay kaşığı büyük bir fark yaratabilir.

KOZALAK REÇELİNİN FAYDALARI

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Fitokitler (çam kozalaklarındaki yağlar), iltihap önleyici özelliklere sahiptir ve vücudu enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına karşı daha dirençli hale getirir.
  • Mide sorunlarına yardımcı olur. Genç çam kozalakları, gastrit ve ülser ağrılarını hafifletme yetenekleriyle bilinir.
  • Detoksifiye eder. Çam kozalakları bol miktarda antioksidan içerir. Çam kozalaklarında bulunan tanenler, karaciğerin toksinleri atık ürünlere dönüştürmesine ve kanı temizlemesine yardımcı olur.
  • Stresten çabucak kurtulmaya yardımcı olur. Psiko-duygusal ortamı hızla geri yükleyecek, uykuyu normalleştirecek ve ruh halinizi yükseltecektir.
  • Çam kozalağı reçelinin bir parçası olarak birçok B grubu vitamin vardır. Bu unsurlar psiko-duygusal ortamın faaliyetinden sorumludur. Folik asit, erkek ve dişi üreme sistemini korumak için gereklidir. Piridoksin, kalp hastalıklarını gelişim aşamasında bastırır.
  • Kolesterol plaklarını yok eder, kan kanallarını, profilaktik varisleri ve aterosklerozu açar.
  • Çam kozalakları temelinde yapılan reçel, kandaki hemoglobini yükseltir. Demir eksikliğini telafi edecek ve böylece baş dönmesine neden olacaktır.
  • Balgam söktürücü özelliklere sahiptir. Solunum yollarında sürekli mukus biriktiren sigara içenler tarafından tüketilir.
  • Çam kozalakları reçeli, tüberküloz, bronşiyal astım, bronşit, zatürree, plörezi vb. Gibi ciddi hastalıkları olan hastalara reçete edilir. Tazeleme semptomları ve profilaksiyi hafifletir. Günde 1,5 yemek kaşığı kadar kullanmak yeterlidir.
  • İğnelerin antimikrobiyal ve yenileyici etkisi, reçellerin losyon olarak kullanılmasına olanak sağlar.

MALZEMELER

30 - 40 adet yeşil bebek kozalak

1,5 litre içme suyu

1 kilo toz şeker

1 adet limonun suyu

1 çay kaşığı limon tuzu

YAPILIŞI

Şifa deposu kozalak reçeli için; çam ağacından topladığınız yeşil bebek kozalakları geniş bir kapta 10-15 dakika suda bekletelim.

maxresdefault-001.jpg

Kozalakların suyunu süzüp bol suda tekrar tek tek yıkayalım. Şimdi de büyük ve derin tencereye yıkadığımız kozalakları 1,5 litre içme suyu ekleyerek kaynatalım. Bu şekilde kozalakları 1 saat kaynatalım. 1 saat sonunda içine toz şekeri ilave edelim.

cam-kozalagi-receli-neye-iyi-gelir-8554.jpg

BU REÇEL ŞİFA DAĞITIYOR

Ara ara tahta kaşıkla karıştıralım. Şekerle de kaynayan kozalak reçelinin içine ocaktan indireceğimiz zaman limon suyunu ve limon tuzunu ekleyelim, ılımaya bırakalım. Ilıyan kozalak reçelini cam kavanozlara paylaştıralım. Her kavanozun içine de kozalak tanelerini de koyup kavanozun kapağını sıkıca kapatalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN