Bu tarif tam tembel gelinlere göre! Zahmetli tatlılarla vakit kaybetmeyin işte pratik ve lezzetli krem şokola tarifi

Bu tarif tam tembel gelinlere göre! Zahmetli tatlılarla vakit kaybetmeyin işte pratik ve lezzetli krem şokola tarifi

Hazırlarken hiç üşenmeyeceğiniz, tüm sevdiklerinizle afiyetle yemek isteyeceğiniz süper bir tarifimiz var. Mutfakta çok zaman kaybetmeden hemen yapıp tüketebileceğiniz krem şokola tatlısı tam size göre. Üstelik bu tatlıyı çocuklarınız bile yapabilir...

Yemek hazırlığıyla fazla meşgul olup tatlı yapmaya pek vakit kalmadığında yada anlık tatlı krizleriniz tuttuğunda şipşak yapabileceğiniz mükemmel bir tarif ile karşınızdayız. Haberimizde siz sevgili okuyucularımız için özenle tarifini hazırladığımız krem şokola tatlısını mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Bu tatlı o kadar kolay ki çocuklarınız bile kolaylıkla yapabilecek.

MALZEMELER

5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı pirinç unu

1 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı kakao

1 paket sütlü veya bitter çikolata

YAPILIŞI

Pratik tatlı tariflerinden biri olan krem şokola tarifimizi yapmak için öncelikle derin bir tencere alalım. Tencerenin içine sütü, mısır nişastasını, pirinç ununu, toz şekeri, ve kakaoyu koyup ateşe koymadan önce bu malzemelerimizi tel çırpıcı ile bir kaç dakika çırpalım. Daha sonra tenceremizi orta ateşe koyup pişirmeye koyalım. Tatlımız kaynayıp üzeri göz göz oluncaya kadar başından hiç ayrılmadan sürekli karıştırarak pişirelim. Tatlı pişerken karıştırmamanız durumunda içindeki mısır nişastası veya pirinç unu tam erimeyecektir ve böylece tatlınız pütürlü olacaktır. Bu durumu yaşamamanız için mutlaka tatlınız pişerken başından ayrılmamanızı tavsiye ediyoruz. Tatlımız kaynayıp üzeri göz göz olup muhallebi kıvamına gelince içerisine sütlü veya bitter çikolatayı ekleyelim ve hızlı bir şekilde tel çırpıcı ile karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım.

krem-sokola.webp

KAŞIK KAŞIK BU TATLIYA DOYAMAYACAKSINIZ

Bir kaç dakika tel çırpıcı ile çırptıktan sonra krem şokolamızı kuplara yada kaselere paylaştıralım. Bu ölçülerle hazırladığınızda yaklaşık 5-6 kase krem şokola elde edebilirsiniz. Pay ettiğimiz krem şokola tatlılarımızı soğuması için bir kenarda bekletelim. Tamamen soğuyan krem şokola tatlımızı buzdolabında en az 2 saat dinlenmeye bırakalım. Buzdolabında dinlenen tatlımızı alalım ve üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim. Krem şokola tatlısının üzerini süslemek tamamen sizin hayal gücünüze ve evinizdeki malzemelere göre kalmış bir durum. Öğütülmüş fındık, Antep fıstığı, Hindistan cevizi, çikolata rendesi, çilek, nar taneleri yada şekerlemeler ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN