Bu tarifi daha önce duymadınız! Peynir altı suyundan bayatlamayan poğaça: Kahvaltıların baş tacını bir de böyle deneyin

Bu tarifi daha önce duymadınız! Peynir altı suyundan bayatlamayan poğaça: Kahvaltıların baş tacını bir de böyle deneyin

Pazar kahvaltısına dumanı üstünde güzel bir poğaça tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Bu poğaça tarifimizle hem ev halkınızdan hem de misafirlerinizden tam not alacaksınız. İşte peynir altı suyu ile yumuşacık bayatlamayan poğaça tarifi...

Pazar kahvaltılarınıza veya çocuklarınızın beslenmesine gönül rahatlığı ile kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz tam ve garanti tarif olan peynir altı suyu ile yumuşacık bayatlamayan poğaça tarifi ile karşınızdayız. Evinizdeki buzdolabında kalan peynir altı sularınızı değerlendirebileceğiniz bir tarif olan bu poğaça tarifimizi çok seveceksiniz. Öyle ki evinizdeki peynir altı sularınızı bardaklara doldurup buzlukta da saklayabilirsiniz. Böylece ihtiyacınız olan zamanlarda kolayca çıkarıp poğaçalarınızda kullanabilirsiniz. İşte efsane peynir altı suyu ile yumuşacık bayatlamayan poğaça tarifi şöyle;

MALZEMELER

2 su bardağı peynir altı suyu
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 paket yaş maya (42 gr)
2 silme tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı şeker
Yaklaşık 7 su bardağı un

Çörek otu ve susam

YAPILIŞI

Tadına mest olacağınız peynir altı suyu ile yumuşacık poğaça tarifimiz için öncelikle yoğurma kabımızı alalım. İçine ılık peynir altı suyunu ve yaş mayayı alınarak karıştıralım. (Peynir altı suyunun el yakmayacak düzeyde ılık olması gerekiyor, mayanın daha iyi kabarması için) Mayanın erimesi sağlayalım. Ardından sıvı yağ, yumurtanın akı, tuz ve şeker de ekleyerek karıştıralım. Daha sonra unu azar azar eklenerek poğaçamızı yoğurmaya başlayalım. Önemli olan unu az miktarlarda ekleyerek yavaş yavaş iyice yoğurmak. Hafif ele yapışan bir hamur elde etmeliyiz. Yoğurulan hamurun üstünü streçleyerek 30-45 dakika kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakalım.

pastane-pogacasi-one-cikan-yeni.jpg

BU POĞAÇA BALON GİBİ ŞİŞİYOR

Bu süre sonunda mayalanıp kabaran hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarladıktan sonra şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Bu şekilde tepsi mayası vermek için poğaçaların üzerine temiz bir örtü örterek en az 20 dakika bekletelim. Tepsi mayası alıp iyice şişen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim. Son olarak üzerine susam ve çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen poğaçaları fırından alalım ve servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN