Bunu yemek için Diyarbakır'a gitmenize gerek yok! Diyarbakır burma kadayıfı misafirlerinizin damağını çatlatacak

Bunu yemek için Diyarbakır'a gitmenize gerek yok! Diyarbakır burma kadayıfı misafirlerinizin damağını çatlatacak

Diyarbakır' ın meşhur lezzeti burma kadayıfını daha önce evinizde yapmayı denemiş miydiniz? Eğer denemediyseniz çok şey kaçırmış olabilirsiniz. Bu çok özel lezzeti bizim tarifimizle yapın mutfaktaki hünerinizi gösterin. İşte bol şerbetli Diyarbakır burma kadayıfı tarifi...

Geleneksel Türk mutfağının şerbetli tatlılar kategorisinde yer alan burma kadayıf tatlısının tiryakisi çoktur. Burma kadayıfı ile ünlü olan şehrimiz ise Diyarbakır' dır. 19. yüzyılda imalatına Diyarbakır’da başlanan, yapımı zor olan ve iyi ustalık gerektiren Diyarbakır burma kadayıfı; Diyarbakırlı ustalar sayesinde babadan oğula ve ustadan çırağa aktarılmıştır. Bu yöreden kaynaklı yapım şekli ve ustalık bilgileri zamanla diğer bölgelere yayılmıştır. İşte evlerinizde kolayca yapabileceğiniz burma kadayıfının ayrıntılı tarifi...

MALZEMELER

Yarım kilo çiğ burma kadayıf

1 paket tereyağı (250 gram)

3 su bardağı dolusu Antep fıstığı

Şerbeti İçin;

3 su bardağı şeker

2 su bardağı su

2 - 3 damla limon suyu

YAPILIŞI

Efsane lezzet burma kadayıfımızı yapmaya öncelikle şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak ocağa koyalım. Şerbet 5 dakika kaynadıktan sonra, limon suyunu ekleyelim ve 7 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım ve şerbetimizi ılımaya bırakalım. Burma kadayıfı tatlımızda kullanacağımız Antep fıstıklarımızı rondodan geçirelim. Antep fıstıklarını rondodan geçirirken toz hale gelmemesine dikkat edelim. Çünkü burma kadayıfının içinde biraz dişe gelmelidir. Şimdi de kadayıflarımıza geçelim. Çiğ kadayıfları tezgahın üzerine yan yana açalım ve içine bolca fıstık atarak, her tarafına eşit olarak yayalım.

diyarbakir-kadayifi-nasil-yapilir-burma-kadayifin-puf-noktalari-ve-tam-olculu-tarifi-1618391093-0948.webp

BU LEZZETE ŞAPKA ÇIKARTILIR

Daha sonra kadayıfın iki ucundan elimizle tutarak, ters yönlere doğru çevirerek kapatalım ve yağımızın hepsini eritmeden, altına yaydığımız tepsimize dolayarak yerleştirelim. Bütün kadayıfı yerleştirdikten sonra, tepsiyi ocağa alalım ve her yeri eşit derecede kızarana kadar orta ateşte döndüre döndüre pişirelim. Bir bıçakla altına bakarak, piştiğini kontrol edelim ve düz bir kapak ya da aynı boyutlarda bir tepsi yardımıyla fazla yağını bir kaseye süzelim. Diğer tarafını çevirelim ve süzdüğümüz yağı, tekrar üzerine dökelim ve gerekirse 1-2 kaşık daha ekleyerek, aynı şekilde bu tarafını da pişirerek ocaktan alalım. Şerbet ılık olmalıdır. Pişen kadayıfa hemen şerbetini dökelim ve servis tabağına alarak afiyetle yiyelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN