Bunu yemek için Gaziantep'e gitmenize gerek yok! Dondurmalı katmer tatlısı ağzınızı sulandıracak

Bunu yemek için Gaziantep'e gitmenize gerek yok! Dondurmalı katmer tatlısı ağzınızı sulandıracak

Gastronomi şehrimiz Gaziantep 'in tescillenmiş tatlarından biri olan katmer tatlısı hemen hemen herkesin severek yediği tatlılardan biri. Sizde bu lezzeti evinizde denemek isterseniz işte ayrıntıları ile katmer tarifi...

Güzel ülkemizin en önemli mutfaklarından biri olan Gaziantep mutfağının muhteşem lezzeti katmer tatlısı ile karşınızdayız. İçeriğinde Antep fıstığı, şeker, sade yağ, sahan kaymağı ve süt kaymağı bulunan katmer, kısa sürede hazırlanıp çabuk pişmesiyle rağbet görüyor. Günümüzde hafifliği ve lezzetiyle ünü ülke sınırlarını aşan katmer, geçmiş zamanlarda kentte yeni evlenen çiftlerin mutlu ve tatlı bir yaşam sürmeleri için ilk gün kahvaltısı olarak sofralarda yerini alırmış. Kahvaltıda dahi yenen bu efsane lezzet, ülkemizin dört bir yanında hayran kitlesine sahip. Katmer baklava kadar tarihi geniş olan bir tatlımızdır. En önemli özelliği eskiden evlenen yeni çiftlere düğün sonrasında ikram edilen bir tatlıdır. Zamanla bu gelenek kahvaltılarda herkes tarafından tüketilmeye başlandı. Sizde bu lezzeti Gaziantep' e gitmeden evinizde kolayca denemek istiyorsanız tarifimizi mutlaka denemelisiniz...

MALZEMELER

1 adet hazır baklavalık yufka

1 avuç çekilmiş Antep fıstığı

2-3 yemek kaşığı şeker

Tereyağı

Kaymak

Servis sırasında:

Sade dondurma

YAPILIŞI

Dillere destan katmeri yapabilmek için öncelikle hazır baklavalık yufkamızı alalım ve tam ortasına 25*25 cm lik alanı kaplayacak şekilde tereyağını sürüp, üzerine Antep fıstığını serpelim. Ardından şekeri eşit miktarda serpiştirip üzerine parça parça sade kaymak koyuyoruz. Önce dikdörtgen en son kare olacak biçimde katlıyoruz.

manset-katmer-mekanlari.webp

BU LEZZETE CAN DAYANMAZ

Tereyağı sürdüğümüz yapışmaz geniş bir tavada kısık ateşte sürekli kontrol ederek her iki tarafını da pişirelim. Her iki tarafı da pişen katmerimizi servis tabağına alalım ve dilediğimiz gibi dilimleyelim. Üzerine sade dondurma koyarak servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN