Canan Karatay bol kolajenli kemik suyu nasıl yapılır tarifini verdi! İşte Karatay usulü kemik suyu tarifi

Canan Karatay bol kolajenli kemik suyu nasıl yapılır tarifini verdi! İşte Karatay usulü kemik suyu tarifi

Havaların serinlemesiyle birlikte grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarda da artmaya başladı. Güçlü bir bağışıklık sistemini için sık sık tavsiyelerde bulunan Canan Karatay, şimdi de bol kolajenli kemik suyunu önerdi. Peki, kemik suyu nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte Canan Karatay'ın kemik suyu tarifi...

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en etkili yolunun sağlıklı ve doğal beslenmekten geçtiğini her fırsatta vurgulayan Canan Karatay, bunun için en etkili besinlerden birinin kemik suyu olduğunu söyledi. Bol kolajenli kemik suyu tarifini paylaşan Karatay, içenlerin tüm kışı zımba gibi geçireceğinin de garantisini verdi.

CANAN KARATAY'DAN KEMİK SUYUNUN PÜF NOKTALARI

Prof. Dr. Canan Karatay kemik suyu yapımıyla ilgili şunları söyledi:

“4-5 saat kaynatılan kemik suyunu bir kaseye alın. İçerisine yarım limon sıkın. Biraz da kaya tuzu ekleyip için. Bu bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Bu şekilde içemezseniz, kaynattığınız kemik suyuyla yemek de yapabilirsiniz”

ct-h-11-ic.jpg

KEMİK SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Kemik suyunun içerisinde bol miktarda; protein, A vitamini, B12, E vitamini, demir ve fosfor bulunmaktadır. Öyle ki bu besin özellikle eklem sağlığı için çok önemlidir. Kırık ve çatlakları olanların sık sık kemik suyu tüketmesi önerilir. Ayrıca vücuttaki iltihabı azaltma gücü de vardır.

Kemik iliğinde bulunan kolajen ise cildin gençleşmesine yardımcı olur. Dikkat çeken bir başka özelliği ise bağışıklıkla birlikte bağırsakları da güçlendirmesidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN