Çayı boş içemeyenlere eşlik edecek nefis tarçınlı un kurabiyesi! Ağızda eriyip gittiğini görenler pastaneden aldınız sanacak!

Çayı boş içemeyenlere eşlik edecek nefis tarçınlı un kurabiyesi! Ağızda eriyip gittiğini görenler pastaneden aldınız sanacak!

Çay veya kahve saatlerinize eşlik edecek mükemmel bir tarif ile karşınızdayız. Buram buram tarçın kokulu enfes un kurabiyesi tarifimizi en kısa zamanda mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz...

Akşam günün yorgunluğunu atmak için sıcacık çayınızın yanında ağzınızı lezzetlendirecek bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Yedikçe yedirtecek, adeta kapış kapış gidecek olan bu tarçınlı un kurabiyesine bayılacaksınız. İşte tüm detayları ile tarçınlı un kurabiyesi şöyle;

MALZEMELER

Yarım su bardağı pudra şekeri

1 paket margarin

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Yarım su bardağı sıvı yağ

5,5 su bardağı un

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Kurabiyeleri bulamak için:

Yarım su bardağı pudra şekeri

1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI

Ağızda dağılan mükemmel lezzet tarçınlı un kurabiyesi yapabilmek için öncelikle hamur yoğura kabımızı alalım. İçine margarini, pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu, sıvıyağı, ve unu alarak yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Tarçınlı un kurabiyesinde en önemli nokta çok fazla un ilave ederek hamuru sertleştirmemek. Son olarak kurabiye hamurumuzun içine dövülmüş cevizi ekleyelim ve tekrar yoğuralım. Hazırladığımız hamurdan parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayarak şekil verip önceden ısıttığımız 170°C fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Tarifini verdiğimiz bu ölçülerle yaklaşık olarak 40-45 adet kurabiye çıkıyor. Siz tercihinize göre malzemeleri azaltabilir veya arttırabilirsiniz.

tarcinli-findikli-kurabiye-86.jpg

BU KURABİYE KAPIŞ KAPIŞ GİDECEK

Tarçınlı kurabiyelerin üzerinin pembeleşmesi yeterli aman yakmayın. Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra ele alabileceğiniz sıcaklığa geldiğinde tarçın ve pudra şekeri karışımına bulayalım. Kurabiyeler soğuk olduğunda şeker ve tarçın kurabiyenize yapışmaz o nedenle sıcak olması önemli. Hatta kurabiyeleri tarçınlı pudra şekeri karışımına tek tek bulamak için yeterli zamanınız yoksa tarçın ve pudra şekerini buzdolabı poşetine koyun ve karıştırın. Bu karışımın içine kurabiyelerinizi atın ve buzdolabı poşetini çalkalayın. İşte tarçınlı un kurabiyeleriniz hazır.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN