Çayın yanına en çok o yakışıyor! İşte arkadaşlarınızın kapış kapış yiyeceği çatal kurabiye tarifi

Çayın yanına en çok o yakışıyor! İşte arkadaşlarınızın kapış kapış yiyeceği çatal kurabiye tarifi

Günün yorgunluğunu sıcacık çayınızın yanında iyi gidecek tuzlu bir kurabiye ile atmak isteyenlere mükemmel bir tarif ile karşınızdayız. Haberimizde tarifini paylaştığımız bu tuzlu kurabiye bayatlamadan haftalarca saklanabiliyor. İşte tuzlu kurabiyenin tarifi...

Çay saatlerinizin yanına eşlik edecek, ağızda adeta eriyip gidecek tuzlu güzel bir kurabiye arayanlara güzel bir haberimiz var. Haberimizde sizin için özenle tarifini paylaştığımız çatal kurabiye tarifi tam size göre. Üstelik mutfakta da çok zamanınızı almadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte yemelere doyamayacağınız o çatal kurabiyenin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı mahlep

Aldığı kadar un yaklaşık 4 su bardağı

Üzeri için;

Susam

Çörek otu

YAPILIŞI

Ağızda dağılan kıyır kıyır çatal kurabiyesi için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvıyağını, yumurta akını, yoğurdu, sirkeyi, tuzu, toz şekeri, kabartma tozunu ve mahlebi koyup güzelce karıştıralım. Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan küçük parçalar alıp rulo şeklinde yuvarlayıp uç kısımlarını dikkatlice birleştirip orta kısmını hafifçe genişletiyoruz. Bütün hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.

2844849-810x458.jpg

BU KURABİYE AĞIZDA ERİYİP GİDECEK

Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine aralıklı olarak tek tek çatal kurabiyelerimizi yerleştirelim ve üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla hafif çizikler atalım. En son üzerine çörek otu ve susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için bu süre fırından fırına değişebilir. Bu yüzden çatal kurabiyelerinizin pişip pişmediğini mutlaka kontrol ediniz. Fırında pişen kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım ve tamamen soğuduktan sonra servis edelim.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN