Damak çatlatan lezzet! Fırından çıkar çıkmaz bitiyor... İşte tüm sırlarıyla saray katmeri tarifi

Damak çatlatan lezzet! Fırından çıkar çıkmaz bitiyor... İşte tüm sırlarıyla saray katmeri tarifi

Akşam yemeğine misafiriniz mi geliyor? Yoksa ne yemek yapsam diye kara kara düşünüyor musunuz? Durun panik yapmayın. Sizler için haberimizde özenle tarifini paylaştığımız saray krebini yapın mutfaktaki ustalığınızı konuşturun...

Biz kadınlar genellikle ortak sorunu akşama ne yemek yapsamdır. Bizde bugün bu sorununuza çare olmaya geldik ve sizler için haberimizde saray krebinin tarifini hazırladık. Her çatalda ayrı bir lezzet alacağınız bu efsane lezzeti sizde hemen deneyin. İşte dillere destan saray krebinin tarifi şöyle;

MALZEMELER

Krebi için;
2 büyük yumurta
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı + yarım bardaktan biraz fazla un
2 çay kaşığı tuz

Kıymalı harcı için;
400 gram kıyma
1 büyük kuru soğan
3 yeşil biber
1 kırmızı biber
Yarım yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım çay bardağı su

Beşamel sosu için;
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz, karabiber, muskat rendesi

Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet saray krebi tarifimize öncelikle kreplerimizi yapmakla başlayalım. Bunun için öncelikle karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurta, süt, su, sıvıyağ, tuz koyup karıştıralım. En son unu ekleyip tekrar karıştıralım. Şimdi de krep tavamızı alalım. Krep tavasını çok az yağlayalım ve içine 1 kepçe krep harcından döküp yayalım. Krebi arkalı önlü pişirelim. Bütün krep hamuru bitene kadar bu işleme devam edelim. Pişen kreplerimizi kenara alalım. Şimdide saray krebi tarifimizin kıymalı harcını hazırlayalım. Bunun için yapışmaz bir tava alalım. İçine küçük küçük doğradığımız sıvıyağı, sarımsağı, kuru soğanı, ve kıymayı alıp kavuralım. Üzerine küp küp doğradığımız kırmızı ve yeşil biberi, suyu ekleyip kavurmaya devam edelim. Daha sonra üzerine salçayı, tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi ekleyip 1 tur kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım. Şimdi de beşamel sosumuzu hazırlayalım. Bunun için küçük bir sos tenceresine tereyağını alıp eritelim. Unu koyup hafif kavuralım. Sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim. Tuzu, karabiberi, muskat rendesini ilave edip göz göz olup piştikten sonra ocağı kapatalım.

basliksiz-7.jpg

AMAN PARMAKLARINIZI YEMEYİN

Fırın kabımızı yağlayalım. Bir tane krebi koyup üzerine bir yemek kaşığı beşamel koyup her yerine yedirelim. 2 yemek kaşığı kıymalı harçtan koyup her yerine gelecek şekilde yayalım. Tekrar üzerine krep koyup aynı işlemi uygulayın. Tüm krepler bittikten sonra kalan beşameli üzerine gezdirip kenarları dahil her yerine sürelim ki pişerken kenarları kurumasın. En son üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyup 200° önceden ısıtılmış alt üst fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Üzeri kızaran saray krebimizi fırından alalım ve dilimleyerek sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN