Devir ekonomi devri! Bayatlayan kekleri değerlendirmek daha önce bu kadar kolay olmamıştı

Devir ekonomi devri! Bayatlayan kekleri değerlendirmek daha önce bu kadar kolay olmamıştı

Son zamanlarda her ürünün pahalanması nedeniyle özellikle kadınlar her fırsatı değerlendirmeye başladı. Bunların başında da evde kalan yada bayatlamış kekler geliyor. Peki bayatlamış veya kalan keklerden neler yapılabilir?

Zaman zaman hepimizin evinde bayatlamış, yenmemiş kalan kekler bulunur. Bu bayatlamış ve kalan kekleri çöpe atmak yerine değerlendirmenin bir çok yolu var. İşte bayatlamış veya kalan keklerinizi kolayca değerlendirmenin yolları şöyle;

Bayat kekten cezerye yapımı

Malzemeler

Bayat kek

Havuç

Toz şeker

Tarçın

Ceviz kırığı

Bulamak için:

Hindistan cevizi

Yapılışı

Bayat kekten cezerye yapabilmek için öncelikle kalan bayatlamış keklerimizi rondodan çekerek un haline getirelim. Havuçlarımızı soyalım ve rendenin ince kısmından rendeleyelim. Yapışmaz tavada havuçlarımızı soteleyelim üzerine kekinizin şekerini hesaplayarak havucun üzerine toz şeker ekleyelim ve soğutalım.

5ab1285beb10bb245420abce.webp

Soğuyan havuçların içine toz haline gelmiş keki, ceviz kırıklarını ve tarçını ekleyelim. Bir kabın içinde bu malzemelerimizi güzelce yoğuralım ve cevizden küçük parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım ardından Hindistan cevizine her yerini bulayalım. İşte bayat kekten cezeryemiz hazır.

Bayat kekten ay çöreği yapımı

Malzemeler

Yarım paket oda ısısında margarin

2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine sürülecek)

1 çay bardağı ılık süt

1 çay bardağı pudra şekeri

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 tutam tuz

Aldığı kadar un

İç Malzemesi;

3 su bardağı robottan geçirilmiş bayatlamış kek

1 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı pudra şekeri

1 çay bardağı bardağı ceviz

1 tatlı kaşığı kaşığı tarçın

Yarım çay bardağı kuru üzüm

Yarım su bardağı süt

Yapılışı

Bayat kekten ay çöreği yapımı için öncelikle hamurumuzu hazırlamakla başlayalım. Hamuru için hamur yoğurma kabına margarin, yumurta, sütü, pudra şekeri, kuru maya ve tuzu alalım. Güzelce malzemelerimizi karıştıralım. Unu azar, azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzun mayalanması için kabımızın ağzını streç filmle kapatalım ve 40 dakika mayalandıralım. Hamurumuz mayalanırken bizde bu arada iç malzemelerimizi hazırlayalım. Derin bir kaba bayatlamış keki, kakaoyu, pudra şekerini, cevizi, tarçını, kuru üzümü, sütü ekleyip güzelce yoğuralım.

aycoregi-953aa753-7b11-406f-8a3a-12b9397b9857.jpg

Elde ettiğimiz bu hamurdan ceviz büyüklüğünde koparalım ve elimizle rulo şeklini verelim. Şimdi de mayalanan hamurdan bezeler koparıp yuvarlayalım. Merdane ile uzun ince şekilde açalım ve tam ortasına rulo şeklindeki kek hamurunu yerleştirelim, yuvarlayıp rulo şekline getirelim. Hamurumuza ay şeklini verelim ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 C de altı üstü kızarana kadar pişirelim. İşte bayat kekten ay çöreğimiz hazır...

Bayatlamış kekten truff yapımı

Malzemeler

Bayatlamış kek

1 paket sıvı krema ( 200 ml )

2 paket çikolata ( 160 gr )

Bulamak için:

Renkli şekerlemeler

Yapılışı

Derin bir kabın içinde bayatlamış keki elimizle parçalayalım. Sos tenceresine kremayı koyup kısık ateşe koyalım. Krema ısınınca içine paket çikolataları atalı ve erimesini sağlayalım hemen ocağımızı kapatalım.

kahveli-ve-portakalli-truff-2de32a91-f987-4107-9a56-c4f042c21a32.jpg

Elde ettiğimiz bu ganajın ilk sıcağı çıkınca parçaladığımız kekin içine dökelim ve yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurdan parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım ve renkli şekerlemelere batıralım. İşte bayatlamış kekten trufflarımız hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN