Evdeki Malzemeler ile 30 Dakikada Az Malzemeli Yumuşacık Rulo Pasta Tarifi! Çocuklar Bu Pastaya Bayılacak!

Evdeki Malzemeler ile 30 Dakikada Az Malzemeli Yumuşacık Rulo Pasta Tarifi! Çocuklar Bu Pastaya Bayılacak!

Bugün çayınızın yanına krema ve muzun lezzetli bir kombinasyonu olan muzlu rulo pasta denemeye ne dersiniz? Bu lezzetli muzlu rulo pasta nasıl yapılır? İşte muzlu rulo pasta tarifi, malzemeleri ve yapılışı için merak edilen detaylar.

Bu pasta ile kocanızın kalbini bir kez daha kazanın! Pastaneden alacağınız pastaları aratmayacak harika bir tarifle karşınızdayız. Bu tarifi kesinlikle sizlerde denemelisiniz! Yapımı oldukça basit ve az malzemeli harika pasta! Peki misafirlerinizin yedikten sonra bir tabak daha isteyeceği son zamanların en popüler muzlu rulo pasta nasıl yapılır? malzemeleri neler? Detaylar haberimizde.

RULO YAŞ PASTA TARİFİ MALZEMELERİ

3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker (120 g)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un (110 g)
1 paket vanilya

Krema için:

500 ml süt
1 paket vanilya
2,5 yemek kaşığı un (50 g)
1 yemek kaşığı nişasta (15 g)
4 yemek kaşığı şeker (65 g)
1 yemek kaşığı tereyağı

Arası için;

Muz

Üzeri için;

1 poşet krem şanti
150 ml soğuk süt

RULO YAŞ PASTA TARİFİ HAZIRLANIŞI

İlk olarak kekin kreması hazırlanır. Kreması için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp koyu kıvama gelene kadar karıştırın. Pişirdikten sonra ocağı kapatın. Vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın. Daha sonra pastayı başka bir kaba aktarın ve çabuk soğumasını bekleyin, üzerini hava almayacak şekilde folyo ile kapatın ve soğumaya bırakın. Kekimizi hazırlıyoruz. Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikser yardımıyla beyazlaşana kadar çırpın. Ardından unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın. Kekimizi pişiriyoruz.

1-008.jpg

Hamuru, yağlı kağıt sererek fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayın. Fırın tepsisini tezgaha vurarak veya ileri geri sallayarak eşit şekilde yayılmasını sağlayın ve önceden ısıtılmış 350 derecelik fansız fırında yaklaşık 12 dakika pişirin.
Pastamızı yuvarlayalım. Kek pembeleştikten sonra fırından çıkarın ve başka bir parşömen kağıdına çevirin.

2-006.jpg
Alt parşömen kağıdını çıkarın. Kenarlar çok düzgün değilse, bir bıçakla kesin. Kremayı kekimizin üzerine dökelim. Üzerine hazırladığımız tüm kremayı sürün. Kremanın üzerine ikiye böldüğünüz muz veya istediğiniz herhangi bir meyveyi koyduktan sonra parşömen kağıdına rulo şeklinde sararak meyveli pasta yapabilirsiniz.
kekimizi buzdolabında dinlendirelim. Hazırlanan rulo iyice soğumaya bırakılır ve en az 2-3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Aksi takdirde üzerine koyduğunuz krem şanti eriyecektir.

3-004.jpg

Pastanın üzerini kaplayarak süsleyelim. Kek soğuduktan sonra krem şantiyi hazırlayın ve kekin üzerini tamamen kaplayın. Üzerini fındık, hindistan cevizi veya bisküvili tatlılar ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Dilerseniz parşömen kağıdını benim yaptığım gibi katlayıp benmaride erittiğiniz çikolata ile kesenin içini doldurduktan sonra kağıdın ucunu kesip kekinizi şekillendirebilirsiniz. Son olarak fıstık serpip meyvelerle süsleyebilirsiniz. Kekinizi dilimleyip servis edin. Afiyet olsun

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN