Gripsavar tatlı tarifi! Hem kolay hem enfes! Herkes bu tatlının peşinde

Gripsavar tatlı tarifi! Hem kolay hem enfes! Herkes bu tatlının peşinde

Günün en çok paylaşılan tarifi gripsavar tatlı popüler tatlılar arasında girdi. Az malzeme ile yapılan bu tatlı hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli. Bu tatlıyı yiyenin yanına ne grip yaklaşıyor ne hastalık. Evinizden eksik etmeyeceksiniz.

Kanal D'de yayınlanan Gelinim Mutfakta programında herkesi mest eden bir tatlı tarifi verildi. Grip düşmanı bu tatlı kışın sizi hastalıklara karşı koruyor. Hafif, kolay ve oldukça lezzeti olan grip düşmanı tatlı sosyal medyada en çok aranan tarifler arasında oldu. Peki gripsavar tatlı tarifi nasıl yapılıyor? İşte malzemeleri ve yapılış şekli.

Grip düşmanı tatlı olarak bilinen ve görüntüsüyle dikkatleri çeken tatlı sosyal medyada gündem oldu. Herkes bu tatlıyı konuşuyor. Kış aylarının vazgeçilmez tatlısı bakın nasıl yapılıyor? Bu tatlıyı yiyen grip nedir bilmiyor.

29552.jpg

GRİPSAVAR TATLI TARİFİ VE YAPILIŞ AŞAMASI

Her evde kolaylıkla bulunan malzemelerle grip düşmanı tatlıyı kolayca yapabilirsiniz. İşte ihtiyacınız olan malzemeler

Yuflaflı Bisküvi ( 2 paket)

KREMA TARİFİ:

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker

1 yumurtanın sarısı

Yarım portakal kabuğu rendesi (Mandalina da kullanabilirsiniz)

1 yemek kaşığı kadar tereyağı

1 paket vanilya

1 kutu krema

GRİP DÜŞMANI TATLISI İÇİN SOS TARİFİ:

Yarım su bardağı portakal suyu

1 su bardağı su

4 yemek kaşığı kadar toz şeker

1 yemek kaşığı kadar mısır nişastası (Buğday da olur)

TATLININ YAPIM AŞAMASI

Malzemeleri hazırladıysanız öncelikle kremasından başlayacaksınız. Bunun için krema malzemelerini pişirin. Karışım sonrasında ocaktan alıp soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra ise yulaflı büsküvileri ekleyip karıştırın.

Sonra portakal sosunu hazırlayın. Hazırlanan sosu tatlı karışımının içine dökün ve eşit bir şekilde yayın. Buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN