MasterChef Bu Çig Börek Ağızları Açık Bırakmıştı! İşte MasterChef Ezber Bozan Çiğ Börek Tarifi

MasterChef Bu Çig Börek Ağızları Açık Bırakmıştı! İşte MasterChef Ezber Bozan Çiğ Börek Tarifi

Eskişehir'in her yerinde yapılan ve herkesin severek yediği çiğ börek tarifi ile karşınızdayız. Tatarların bizlere armağan ettiği kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi çiğ börek tarifi nasıl yapılır? MasterChef'te bile rekabeti arttıran çiğ börek tarifini birazdan sizlerle paylaşacağız.

Manilere bile konu olan ülkemizin sevilen lezzetlerinden çiğ börek tarifini sizde evinizde kolayca yapmak istiyorsanız vereceğimiz tarifi doğru adımları uygulayarak yapabilirsiniz. Çiğ böreğin iç harcını kıymalı veya peynirli gibi dilediğiniz şekilde koyabilirsiniz.

Aynı zamanda MasterChef'te bile rekabeti arttıran çiğ börek tarifi kaptanlar düellosu yemeği olmuştu. İzleyicilerin oldukça hoşuna giden çiğ börek kısa süre içinde internette en çok aranan tarifler arasına girmeyi başarmıştı. Sizde evinizde pratik bir şekilde sevdiklerinize çiğ börek hazırlamak istiyorsanız ozaman tarifimize geçelim.

ÇİĞ BÖREK MALZEMELERİ

Hamuru için

4,5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı su

İç harcı için

350 gr kıyma
Yarım çay bardağı su
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

ÇİĞ BÖREK HAZIRLANIŞI

İlk olarak böreğin hamurunu hazırlayalım. 4,5 su bardağı unu ve 2 tatlı kaşığı tuzu her hangi bir kabın içine ekleyelim. Biraz karıştırdıktan sonra 1,5 su bardağı suyu üstüne takviye edelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.

haber-ici.jpg
Sert kıvamlı bir hamur haline gelmesi gerekiyor. Yoğurulan hamurun üzerini streçle kaplayarak yaklaşık 30 dakika kadar bekletiyoruz.
Bu esnada böreğimizin iç harcını hazırlayabiliriz. 350 gram kıyma, 1 adet doğranmış orta boy soğan, 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber ve yarım çay bardağı suyu geniş bir kabın içine ilave ederek karıştıralım.
Hamurun yapışmaması için tezgahı unlayalım ve dinlendirdiğimiz hamuru alalım. Elimizle hamuru güzel yoğurarak toplayalım.
Hamuru ilk 4 parçaya bölerek daha sonra her bir parçayı da 5 parçaya bölerek toplam 20 beze elde edelim.
Bezeleri elimizde yuvarlayalım ve beklerken üzerleri kabuk tutmasın diye üstüne bir bezle örtelim.
Yaklaşık bir karış büyüklüğü olacak şekilde hamuru hafif unlayarak açıyoruz.
Sonra kıymalı harcımızı hamurun yarısını dolduracak şekilde içine yayalım.

haber-ici2.jpg
Hamurumuzu 'D'şeklinde kapatıyoruz ve kenarlarına elimizle bastırıyoruz.
Bol ve kızgın yağda hazırladığımız börekleri çevirerek kızartalım
Puf puf kabaran yumuşacık çiğ böreklerinizi servis edebilirsiniz

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN