Hatay Usulü Künefe Yaparak Hataylılara Taş Çıkarın! İşte Hataylıların Kıskanacağı Künefe Tarifi

Hatay Usulü Künefe Yaparak Hataylılara Taş Çıkarın! İşte Hataylıların Kıskanacağı Künefe Tarifi

Geleneksel Türk tatlılarından biri olan künefeyi artık evinizde yapmak hayal değil. Haberimizde sizler için özenle hazırladığımız künefe tarifi ile sizde evinizde kolayca künefe yapıp yemenin tadına varacaksınız. İşte Hataylıların kıskanacağı künefe tarifi...

Künefe denince ilk akla gelen şehrimiz hiç şüphesiz Hatay oluyor. 2017 yılında Unesco Gastronomi Şehirleri ağına katılan Hatay ile özdeşmiş künefe kaynak sıkıntısı nedeniyle akademisyenler tarafından incelenememiştir. Büyük küçük demeden herkesin bayıla bayıla yediği künefe, diğer şerbetli tatlılara göre daha çok sevilen tatlılardan biri. Bu tatlıyı kadayıftan ayıran en önemli özellikleri kadayıf tatlısından daha ince oluşu ve içerisinde peynir olmasıdır. Hatay Künefesi; Hatay’ın gastronomi unvanındaki tacın elmasıdır. İnce ince kıyılmış kadayıf tuzsuz peynir ve fıstık ile buluşup özenle hazırlanmış şerbetle bir araya gelmesi ile oluşan künefe geleneksel bir tatlıdır. Bu kadar çok sevilen künefeyi her zaman dışarıda restoranlarda yeme şansımız bazen olmuyor. Peki evimizde kolayca künefeyi nasıl yapabiliriz? Künefe için gerekli malzemeler nelerdir? İşte tüm ince ayrıntıları ile evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz künefenin tarifi şöyle;

MALZEMELER

300 gram tel kadayıf

150 gram tereyağı

200 gram tuzsuz Antakya peyniri

Şerbeti için;

2su bardağı şeker

2su bardağı su

4 damla limon suyu

Süslemek için:

Antep fıstığı

YAPILIŞI

Hatay künefesini yapmaya öncelikle şerbetini hazırlamakla başlayalım. Bunun için su, şeker ve limon suyunu bir tencereye alalım. Şeker eridikten sonra orta hararetli ateşte 15 dakika kadar kaynatalım. Kaynayan şerbeti ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Şerbetin olup olmadığını anlamak için; kaşığa aldığınız karışımı döktüğünüzde damlamamalı, kaşıktan ip gibi süzülmelidir. Kadayıfı küçük küçük bıçakla kıyalım. Tereyağını eritip ve yarısını 15 cm' lik yuvarlak künefe tabağına alıp bastırarak yayalım. Eğer künefe tabağınız yoksa küçük fırın tepsisinde de yapabilirsiniz. Eritilmiş tereyağının yarısını bir kaşık yardımıyla üzerine gezdirelim. Dilimlediğiniz peyniri üzerine dizelim, kalan kadayıfı da peynirin üzerine eşit şekilde yayıp, bastırarak sıkıştıralım. Künefeyi sulandırmaması için taze ve tuzsuz olarak satılan künefe peynirinin suyunu sıkarak süzelim. Üzerine tekrar tereyağını gezdirip tekrar sıkıştıralım.

evde-kunefe-nasil-yapilir.webpBu lezzete şapka çıkarılır

Tabağı ocağın küçük gözüne alıp kısık ateşte altı kızarana kadar pişirelim. Düz bir kapak yada tabak yardımıyla ters çevirip tekrar ocağa alalım ve çevirerek kızarana kadar pişirelim. Ocaktan alıp hiç bekletmeden üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim. Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN