Hiç Kıtır Kıtır Karnıyarık Böreği Yediniz Mi? İşte Damaklarınıza Yeni Bir Tat Katacak Karnıyarık Börek Tarifi

Hiç Kıtır Kıtır Karnıyarık Böreği Yediniz Mi? İşte Damaklarınıza Yeni Bir Tat Katacak Karnıyarık Börek Tarifi

Patlıcan yemekleri arasında en çok tükettiğimiz yemekler arasında yer alan Karnıyarık tarifini hep klasik kıymalı tarzını yemişizdir. Fakat vereceğimiz bu karnıyarık tarifi ile yeni bir lezzetin kapısını aralayacaksınız. İşte muhteşem kıtırlığı ile Karnıyarık böreği.

Hamur işleri sevenlerin en çok yaptığı hamur işlerinden olan böreğin hiç karnıyarık usulü yediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa vereceğimiz börek tarifi ile hem gözünüz şenlenecek hem karınınız doyacak. Az kaloriye sahip olan bu börek tarifi kilo alımını da engelleyecek. Çocuklarında çok seveceği bu börek tarifi misafirlerinizin de dikkatini çekecek. İşte hem sunumu hem tadıyla hamur işine yeni bir boyut kazandıracak olan karnıyarık börek tarifi.

kariniyarik.jpg

İŞTE HAYATINIZA YENİ BİR LEZZET KATACAK KARNIYARIK BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ

5 Adet Yufka

2 Çay Bardağı Süt

1 Bardağı Sıvı Yağ

Üzeri için;

2 Adet Yumurta

İç malzemeleri için;

2 Adet Kuru Soğan

2 Kase Kıyma

3 Adet Domates

3 Adet Yeşil Biber

2 Tatlı Kaşığı Salça ve Tuz, Karabiber, Pul Biber

KITIR KARNIYARIK BÖREK TARİFİ VE PÜF NOKTALARI

Tarifimiz için önce iç harcımızdan başlıyoruz. Bunun için öncelikle soğanlarımızı incecik doğruyoruz. Daha sonra yağlı tavamızda pembe rengini alana kadar kızartıyoruz. Pembeleşen soğanlarımıza doğradığımız biberleri ve kıymamızı ekliyoruz. Bu işlemlerden sonra tuz, karabiber ve pul biberimizi ekliyoruz. İyice kavuruyoruz. Bu karışımın içerisine daha sonra doğradığımız domateslerimizi ekliyoruz ve salçamızı da katarak iyice pişiriyoruz. İç malzeme işlemimiz bittikten sonra tenceremizin ağzını açık bırakalım. İçerisinde bulunan fazla suyu dışarı atması için.

tansiyon.jpg

İç harcın hazırlanışından sonra yufkamızı açıp üzerine yağ ve süt karışımımızı sürelim Bu karışımı önceden hazırlayabilirsiniz. Hazırlarken iyice karıştırmalısınız. Daha sonra yufkamızın diğer yarısını ıslattığımız tarafın üzerine kapatmalısınız. Ve yufkayı bu şekilde 6 ya da 8 üçgen parçalara ayıracaksınız. Her 2 şer kat halindeki parçaya hazırladığımız iç harcımızı koyacağız. Yufkaların Sarımına dikkat edin. Daha sonra hazırladığımız karnıyarıkların üzerini çizelim. Ve domates ve biber ile süsleyin. En son olarak da yumurta sarısı sürüp 185 derecede kızarana kadar pişirelim. Şimdiden afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN