İftarda ne yapsam diye düşünmeyin! Herkes patlayana kadar yiyecek: Mantar ve biber soslu tavuk herkese parmaklarını yedirecek

İftarda ne yapsam diye düşünmeyin! Herkes patlayana kadar yiyecek: Mantar ve biber soslu tavuk herkese parmaklarını yedirecek

İftarda ne yapacağınıza hala karar vermediyseniz hemen malzemelerinizi hazırlayın! Bu tarife herkes bayılacak! Farklı lezzetiyle herkese patlayana kadar yedirecek! İşte mantar ve biber soslu tavuk...

İftara nefis bir lezzet önerisi arayanlar için harika bir tarif var! Mantar ve biber soslu tavuk fileto tarifi, sofralarınıza lezzet ve keyif katacak. Tavuk göğsü dilimlerini lezzetli bir sosla buluşturan bu tarif, sofralarınızı şenlendirecek. İşte, bu muhteşem tarifin detayları:

MALZEMELER

1,5 tam tavuk göğsü (6-7 dilime bölünmüş)

Tuz, karabiber, toz biber ve sıvıyağ (marine etmek için)

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet soğan

1 adet kapya biber

10-12 adet mantar

1 su bardağı tavuk veya sebze suyu (250ml)

1 kutu krema (200ml)

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 dolu yemek kaşığı un

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı sarımsak tozu veya 1 taze diş sarımsak

YAPILIŞI

  • Tavuk göğüslerini parça fileto şeklinde kesin ve biraz tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ ile harmanlayarak 1-2 saat buzdolabında bekletin.
  • Yapışmaz bir teflon tavada yağ eklemeksizin tavukları önlü arkalı kızartın. Ardından tavadan alıp aynı tavaya tereyağı ve doğranmış soğanları ekleyerek soteleyin.
  • Biberi ekleyin ve devam ederek en son mantarları ilave edip suyunu çekene kadar soteleyin.
  • Salçaları ve unu ilave edip kavurun. Tavuk suyunu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Kremayı ekleyip kaynatın. Kıvamı koyu ise su ilave edebilirsiniz, hafif sulu ise dokunmayın.
  • Kızarttığınız etleri soslu tavaya alın ve sosun altına gelecek şekilde yerleştirin. Kapağını kapatıp 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Dilerseniz son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyerek servis yapın.
  • Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN