Kabağı böyle deneyen başka türlü yemiyor! İşte yelpaze kabak kızartması: Çıtır çıtır cips gibi oluyor

Kabağı böyle deneyen başka türlü yemiyor! İşte yelpaze kabak kızartması: Çıtır çıtır cips gibi oluyor

Sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık arayışında mısınız? İşte size harika bir öneri: çıtır çıtır kabak kızartması! Hem hafif hem de doyurucu olan bu tarif, hem sağlığınızı düşünmenizi sağlayacak hem de damaklarınıza şölen yaşatacak. Üstelik çıtır çıtır cips gibi oluyor

Yemek kültürümüzde önemli bir yere sahip olan kızartmalar, özellikle de kabak kızartması, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek olarak sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Bugün sizlere adeta cips tadında güzel bir kabak kızartması tarifi sunuyoruz.

MALZEMELER

4 adet orta boy kabak

2 adet yumurta

4 yemek kaşığı galeta unu

3 yemek kaşığı mısır unu

1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Üzeri için:

1 su bardağı yoğurt

2 diş sarımsak

basliksiz-2.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle kabakları yıkayıp kurulayın. Kabakların alt kısmındaki uçlarını kesin. Daha sonra her bir kabağı uzunlamasına ortadan ikiye bölün. İkiye kestiğiniz kabakların her birini, yine baş kısımlarına dokunmadan uzunlamasına şeritler halinde kesin. Kabağınızın büyüklüğüne göre 4-5 şerit kesmeniz yeterli olacaktır. Ardından şeritler halinde kestiğiniz kabağı bir de yatay olarak kesip, ince şeritler elde edin. Şimdi de bir tabağın içine yumurta, tuzu koyup güzelce çırpın. Ardından başka bir tabağın içine galeta ununu, mısır ununu ve bir tutam tuzu koyup karıştırın. Kabaklarınızı önce yumurtaya daha sonra un karışımına bulayın. Kızgın yağın içinde arkalı önlü bir şekilde kızartın. Kızaran kabakları havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağının süzülmesini sağlayın.

AFİYET OLSUN…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN