Kahvaltıya Cepli Poğaça Yapın Sofranıza Renk Katın! İşte Cepli Poğaça Tarifi

Kahvaltıya Cepli Poğaça Yapın Sofranıza Renk Katın! İşte Cepli Poğaça Tarifi

Şık sunumuyla gözünüzü kamaştıracak bir poğaça tarifi mi arıyorsunuz? Tam ve garanti tarif olan cepli poğaça tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte cepli poğaçanın ayrıntılı tarifi...

Kahvaltı sofralarınıza veya akşam üstü beş çaylarınıza çok yakışacak mükemmel bir poğaça tarifi ile karşınızdayız. Diğer poğaça tariflerine göre hem görünüş hem de sunum açısından farklı olan cepli poğaça tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte cepli poğaçanın ayrıntılı tarifi şöyle...

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yumurta akı

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım paket yaş maya (21 gram)

4,5 - 5 su bardağı un

Arasına sürmek için:

Sıvıyağ

Üzerine sürmek için:

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı süt

Çörek otu, susam

Poğaçanın arasına koymak için:

Beyaz peynir

Domates dilimi

Marul

Salatalık dilimi

YAPILIŞI

Cepli poğaça yapabilmek için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine ılık sütü, ılık suyu, sıvıyağı, toz şekeri ve yaş mayayı alıp iyice karıştıralım. Yaş mayanın iyice erimesini sağlayalım. Daha sonra azar azar unu ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamur yoğurma kabımızın üzerini streç filmle kapatalım ve temiz bir örtüye serelim. 30 - 40 dakika kadar mayalanması için hamurumuz bekletelim. Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle yuvarlayıp beze yapalım. Ardından merdane yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde bezemizi açalım. Açtığımız hamurun üzerini sıvıyağ ile her yerini yağlayalım ve ikiye katlayalım. Yarım ay şeklini alan hamurumuzun üzerini tekrar sıvıyağ sürelim ve tekrar katlayalım.

cepli-pogaca-3-tarifi-1.webp

BU POĞAÇA ÇOK BESLEYİCİ

Bütün bezelere bu işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize poğaçalarımızı tek tek dizelim ve 20 dakika tepsi mayası için bu şekilde bekletelim. Bu süre sonunda küçük bir kasenin içinde sütü ve yumurta sarısını karıştırıp poğaçaların üzerine sürelim. Üzerine çörek otu ve susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için poğaçalarınızın pişip pişmediğini mutlaka kontrol ediniz. Fırında pişen poğaçalarımızı alalım ve soğuması için bekletelim. Ilık hale gelince poğaçaların aralarına domates, salatalık, marul ve beyaz peynirden yerleştirelim. İşte cepli poğaçamız hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN