Kahvaltıya eltinizi çağırın gönlünü alın! İşte peynirli tepsi böreğinin tarifi

Kahvaltıya eltinizi çağırın gönlünü alın! İşte peynirli tepsi böreğinin tarifi

Kahvaltı sofralarınıza çok yakışacak süper bir tarifimiz var. Peynirli tepsi böreği tarifimizle kahvaltı sofralarınızı şenlendireceksiniz. Yapımı ve hazırlanışı kolay olan bu böreği mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte tüm detayları ile peynirli tepsi böreği tarifi...

Kahvaltı sofralarınıza börek tarifi arıyorsanız peynirli tepsi börek tarifi ile karşınızdayız. Yemelere doyamayacağınız bu börek adeta kapış kapış gidecek. Mutfakta çok zamanınızı almadan kolayca yapabileceğiniz bu börek pratik ve lezzetli olması ile de favori börek tarifleriniz arasına girmeye aday. İşte peynirli tepsi böreğinin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

5 adet yufka

İçi için:

Peynir (evinizdeki kalan peynirleri de kullanabilirsiniz)

Maydanoz

Böreğin sosu için:

1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 adet yumurta

Üzeri için:

Susam

YAPILIŞI

Efsane lezzet peynirli tepsi böreğini hazırlamaya öncelikle böreğin sosu hazırlayalım. Bunun için; uygun bir karıştırma kabına süt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı ve yumurta alınarak karıştıralım. Şimdi de böreğimizi pişireceğimiz fırın tepsimizi alalım ve üzerine 1 adet yufkayı serelim. Hazırladığımız sostan yufkanın üzerine sürelim. Bir yufka parçalara ayırarak tepsiye serelim. Üzerine birkaç çeşit peynir ve ince kıyılmış maydanozdan oluşan iç harcımızdan yayalım. Peynirli katlara sos dökmüyoruz. Üzerine parçalara ayrılmış yufka serilerek hazırlanan sostan tekrar bolca sürelim. Son yufkaya gelene kadar bir kat peynirli bir kat soslu olacak şekilde yufkalar dizelim.

peynirli-tepsi-boregi-64.jpg

BU BÖREK KAPIŞ KAPIŞ GİDECEK

Tepsinin kenarlarından sarkan yufkalar üzerine kapatılarak böreği dilimleyelim ve kalan sosun tamamını böreğin üzerine gezdirip, her yerinin ıslanması sağlayalım. Üzerine susam serpilerek sonrasında 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için verdiğimiz bu süre fırından fırına değişebilir. Bu yüzden böreğinizin pişi pişmediğini mutlaka kontrol ediniz. Fırında pişen böreğimizi alalım ve servis edelim.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN