Kahve Dünyası'nın meşhur havuçlu keki! Üstelik A vitamini deposu: Bu lezzeti evde kendiniz yakalayın, tadına hayran kalacaksınız

Kahve Dünyası'nın meşhur havuçlu keki! Üstelik A vitamini deposu: Bu lezzeti evde kendiniz yakalayın, tadına hayran kalacaksınız

Gastronomi dünyasının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan Kahve Dünyası, misafirlerine sunduğu özel tariflerle damakları şenlendiriyor. İşte, Kahve Dünyası'nın kendine özgü dokusu ve lezzetiyle bilinen havuçlu kekinin sırları...

Kahve Dünyası, lezzetli kahveleri ve özgün tatlarıyla adını duyurmuş bir kafe zinciri olarak bilinir. Ancak, müşterilerinin kalbini kazanmış bir başka lezzet de havuçlu keki. Kahve Dünyası'nın meşhur havuçlu keki, yumuşacık dokusu ve yoğun lezzetiyle damakları şenlendiriyor. İşte, bu lezzetli kekin sırlarını evde yapmak için bir araya getirdiğimiz tarif.

MALZEMELER

3 yumurta

3 orta boy iri rendelenmiş havuç

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1/2 (yarım) su bardağı iri kıyılmış ceviz içi

1 su bardağı sıvı yağ

1, 5 su bardağı toz şeker

1/2 (yarım) su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı kaymak

1 çay kaşığı tarçın

Alabildiğine un

Üzeri için;

Pudra şekeri

havuclu-cevizli-tarcinli-kek-3-tarifi-son.jpg

YAPILIŞI

  • Fırını 170 derecede ısıtalım.
  • Önce yumurtanın beyazı köpük köpük olana kadar çırpalım ve derin bir kaba alalım.
  • Daha sonra yumurtanın sarısını çırpalım ve rengi açılıp köpük köpük olana kadar çırpıp onu da aynı kaba alalım ve en son içine toz şekeri de ekleyip şeker eriyene kadar beraber çırpalım.
  • Sırasıyla yağı, yoğurdu, kaymağı, unu, kabartma tozu ve vanilyayı ve toz tarçını ekleyip kıvam alıp özdeşleşene kadar çırpmaya devam edelim.
  • Kıvam aldığında içine rendelenmiş havucu ve iri kıyılmış ceviz içini ekleyip tahta kaşık yardımıyla alttan üste doğru birkaç kez karıştırıp yağlanmış fırın kabına döküp fırına verelim.
  • Kürdan yardımıyla kontrol edelim ve içi piştiğinde fırından alıp soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan keke pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz.

Deneyenlere afiyet olsun

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN