Kek nasıl yapılır?

Kek nasıl yapılır?

Kek tarifinin temel malzemelerini ve yapım adımlarını içeren basit bir tarif aşağıda bulunmaktadır. Beş çayının en sevilen lezzetlerinden biri olan keki yapmak için bu tarifi deneyebilirsiniz. İşte kolay kek tarifi.

Kek nasıl yapılır? Beş çayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kek, herkesin kolayca yapabileceği bir tatlı tarifidir. Tatlı krizlerini bastırmak veya misafirlerinizi ağırlamak için mükemmel bir tercihtir. İşte yeni başlayanlar için adım adım kolay kek tarifi!

MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Arzuya göre limon kabuğu veya ceviz taneleri

KOLAY KEK TARİFİ

İlk adımda, yumurtaları ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar iyice çırpın.

Ardından, süt, sıvı yağ ve isteğe bağlı olarak rendelenmiş limon kabuğu veya cevizi ekleyin. Karışımı tekrar çırpmaya devam edin.

Sıradaki adım, un, kabartma tozu ve vanilyayı hazırladığınız karışıma eklemektir. Tüm malzemeleri mikserle iyice karıştırın.

Kek kalıbını veya tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını kalıba dökün ve üzerini bir spatula yardımıyla düzleştirin.

Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Kek, üzeri altın rengini alana kadar pişmeye devam etmelidir.

Kekinizi fırından çıkarın ve biraz dinlendirdikten sonra dilimleyebilir veya damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz.

Bu kolay kek tarifi ile lezzetli bir kek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Denemek için mutfakta zaman ayırın ve misafirlerinizi veya sevdiklerinizi lezzetli bir kek ile şaşırtın!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN