Kelle paça çorbasını sınıfta bıraktı! Uzmanlara göre tam bir şifa deposu!

Kelle paça çorbasını sınıfta bıraktı! Uzmanlara göre tam bir şifa deposu!

Kış aylarının vazgeçilmezi kelle paça çorbasının fiyatlarının artmasının ardından uzmanlar onunla aynı besin değerine sahip daha uygun fiyatlı bir alternatif olan tavuk suyu çorbasını önermeye başladı.

Sonbaharın gelişiyle kelle paça çorbasına olan talep artsa da bir kase çorbanın fiyatı cep yakmaya başladı. Uzmanlar, fiyatı ortalama 125 TL ile 200 TL arasında değişen kelle paça çorbasına alternatif olarak daha uygun fiyatlı bir çorba önerisinde bulundu.

tavu-suyu.jpg

Uzmanlara göre, kelle paça çorbasıyla aynı besin değerine sahip tavuk suyu çorbası da kış aylarının vazgeçilmezi olabilir.

Bizde sizler için evde yapımı en kolay olabilecek tavuk suyu çorbası tarifini araştırdık.

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

1 adet tavuk göğsü

1 adet tavuk budu

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı tuz

6 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1 çay bardağı tel şehriye

1/2çay kaşığı karabiber

Tavuk göğsünü, budu, iri doğranmış kuru soğan ve tuzu tencereye aktarın. Üzerine suyu ilave ederek orta ateşte kaynatın.

Pişmiş tavuk etlerini tabağa alın ve soğuduktan sonra tavuk etlerini didikleyin.

Daha sonra tereyağını eritin ve unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine tavuk suyunu ekleyin.

Kaynamaya başladıktan sonra tel şehriye, didiklediğiniz tavukları ve karabiberi ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Bütün bu işlemleri sırasıyla yaptıktan sonra çorbanız servise hazır. Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN