Kimse bu tarifi bilmiyor! Kısır yaparken içine 1 yemek kaşığı koyun... 5 çaylarının en hamaratı siz olacaksınız

Kimse bu tarifi bilmiyor! Kısır yaparken içine 1 yemek kaşığı koyun... 5 çaylarının en hamaratı siz olacaksınız

Özellikle 5 çayları ve altın günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden olan kısırın hiç bilinmeyen püf noktası ortaya çıktı. Kısır yaparken sadece 1 yemek kaşığı koyun ve lezzetine lezzet katın. İşte, lezzetine doyum olmayan kısır tarifi...

Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan kısırın kıvamını ve lezzetini tutturmak kolay değildir. Kısır yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar olduğu gibi bir de gizli bir tarifi bulunuyor. İşte, neredeyse herkesin ilk kez duyacağı o altın dokunuş...

Kısır yaparken bulgurun kalitesi ve tazeliğine dikkat etmek gerekiyor. Kaliteli ve taze bulgur kısırın lezzetini artırmaktadır. Aynı zamanda, bulgurun önden ıslatılması da kolay şişmesini ve kıvamının iyi olmasını sağlar.

Kısırın genel malzemeleri arasında domates, maydanoz, soğan ve limon suyu bulunuyor. Bu malzemelerin taze olması da kısırın lezzeti için büyük önem taşıyor.

SADECE 1 KAŞIKLA LEZZET FARKINI GÖRECEKSİNİZ

Herkes tarafından bilinen bu malzemelerin bir araya gelişi severek tükettiğimiz kısır lezzetinin ortaya çıkmasını sağlıyor. Ancak, kısırı bir kere de elma sirkesi kullanarak yapmayı deneyin. Hazırladığınız kısır harcına 1 yemek kaşığı elma sirkesi koyarsanız aradaki lezzet farkını göreceksiniz.

haber-6-ic.jpg

KISIR NASIL YAPILIR?

MALZEMELERİ

- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 adet limon
- ½ Çay bardağı nar ekşisi
- 6 dal taze soğan
- ½ demet maydanoz
- ½ demet taze nane

YAPIMI

İnce bulguru geniş bir kaba aldıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sıcak su koyarak ağzını kapatın ve şişmesini bekleyin. Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için karıştırın. Ardından salça ve zeytinyağı da koyarak bulgurla tamamen özdeşleşmesini sağlayın. 2 limon suyu, pul biber, tuz ve nar ekşisini de kattıktan sonra 6 dal taze soğan, nane ve maydanozu ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN