Labneli poğaçanın müptelası olacaksınız! Çocuğun beslenme çantasına ne koysam derdine son, bu tarifi yapması çok kolay

Labneli poğaçanın müptelası olacaksınız! Çocuğun beslenme çantasına ne koysam derdine son, bu tarifi yapması çok kolay

Klasik poğaça tarifinden sıkılanlar bu tarifin müptelası olacak ve her fırsatta yapmak isteyecek! Yumuşacık lezzeti ve enfes peyniriyle damaklarda taht kuracak. Sofraların ve çay saatlerinin yeni gözdesi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Peki, labneli poğaça nasıl yapılır? Labneli poğaça malzemeleri neler? İşte, lezzetli labneli poğaça tarifi ve malzemeleri...

Poğaça, patateslisinden kıymalısına ve peynirlisine kadar her türlü severek tüketiliyor. Mayalı ve mayasız olarak yapılabilen poğaçaların her biri ayrı lezzet. Fakat labneli poğaça, tüm diğer poğaça tariflerini unutturacak. İster kahvaltı sofralarına, ister davet sofralarına, isterseniz çocuğunuz beslenme çantasına koyabilirsiniz.

LABNELİ POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:

* 1 paket yaş maya
* 1 paket labne peyniri
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı ılık su
* 1 su bardağı ılık süt
* 3 yemek kaşığı şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
* Aldığı kadar un
* Beyaz peynir
* 2 yumurta sarısı
* Susam ve çörek otu

LABNELİ POĞAÇA NASIL YAPILIR?

Öncelikle hamur yoğurma kabının içine yaş mayayı, toz şekeri ve ılık sütü ilave ederek karıştırın. Ardından üzerine ılık suyu, tuzu, sıvı yağı ve labne peynirini de ilave ederek güzelce karıştırın. Yaklaşık 8 bardak unu ve kabartma tozunu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin ve karıştırın.

Daha sonra hamuru 1 saat mayalandırmaya bırakın. Süre sonunda mayalanan hamuru alın. İlk olarak elinizi sıvı yağ ile yağlayıp hamuru tekrar yoğurun. Böylece hamurun havasını almış olursunuz. Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.

Kopardığınız her bir bezeyi elinizi yağlayarak açın. Hamurun kenar kısmına peynir ve labneyi ilave edip rulo şeklinde sarın ve ay biçimini verin. Ardından bir fırın tepsisine yağlı kağıt açın. Yağlı kağıt açtığınız fırın tepsisine de poğaçaları dizin.

Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaları yaklaşık 20 dakika tepside mayalandırın. Ardından süre sonunda poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. Yumurta sarısı sürdüğünüz poğaçalara da susam ve çörek otu serpiştirin. Fırını önceden 170 dereceye ayarlayın.

170 derecede ısınmış fırının içine poğaça tepsisini yerleştirin ve yaklaşık yarım saat pişirmeye bırakın.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN