Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?

Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?

Lokanta usulü mercimek çorbası Türk mutfağının en sevilen ve yaygın olarak tüketilen çorbalarından biridir. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde vücudu ısıtmak için ideal bir seçenektir. Bu yazıda, lokanta usulü mercimek çorbasının nasıl yapılacağını adım adım anlatacağız.

Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet havuç
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
6 su bardağı tavuk suyu veya su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kırmızı biber flakes (isteğe bağlı)
Limon

Hazırlık

Lokanta usulü mercimek çorbası tarifimiz için; mercimekleri yıkayın ve bir tencereye koyun. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin ve yüksek ateşte kaynatın. Mercimekler kaynamaya başladığında, suyunu döküp üzerine tekrar su ekleyin. Bu işlemi 2-3 defa tekrarlayın. Soğan, havuç ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın. Tavaya tereyağı ekleyin ve eritin. Üzerine unu ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak unun kokusu çıkana kadar pişirin. Soğan, havuç ve sarımsağı tavaya ekleyin ve kavurun. Tavaya domates salçasını ekleyin ve 1-2 dakika kadar pişirin. Mercimekleri tavaya ekleyin ve karıştırın. Tavuk suyunu veya suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Çorba kaynamaya başladığında, tuz, karabiber, pul biber ve kırmızı biber flakes (isteğe bağlı) ekleyin. Karıştırın ve kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirin veya el blenderıyla püre haline getirin. Servis yaparken üzerine limon suyu sıkın.

Püf Noktaları

Lokanta usulü mercimek çorbasında mercimekleri kaynatırken suyunu döküp tekrar su eklemek, mercimeklerin kabarmasını sağlayacaktır.
Un, kavrulduktan sonra soğan, havuç ve sarımsağa eklenirse, çorbanın kıvamını daha iyi alır.
Çorbanın renginin tamamen sapsarı olmasını istiyorsanız; patates miktarını arttırıp havuç koymayabilirsiniz. Hazır tavuk veya et bulyon kullanarak istediğiniz lezzeti yakalayamazsınız. Bu durumda gerçek kemik suyu kullanmanız çok önemli.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN