Lokantaların Sır Gibi Sakladığı Tarif! İşte Lokum Gibi Yumuşacık Arnavut Ciğeri Tarifi!

Lokantaların Sır Gibi Sakladığı Tarif! İşte Lokum Gibi Yumuşacık Arnavut Ciğeri Tarifi!

Lokum gibi Arnavut ciğeri yapmaya hazır mısınız? Lezzetlimi lezzetli doyamayacağınız bir ciğer tarifi sizlerle. Peki Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Detaylar haberimizde.

Arnavut ciğeri, şüphesiz ciğer yemeklerinin tercih edilen şeklidir. Sakatatlı et tarifleri arasında en çok araştırılan yemeklerden biri olan Arnavut ciğeri, püf noktalarına dikkat edildiğinde karşı konulmaz ve harika bir lezzete dönüşüyor. Sumak ve soğan salatası ile neredeyse aynı olan Arnavut ciğeri, içerdiği mineraller nedeniyle tam bir şifa deposudur. Peki Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte detaylar.

ARNAVUT CİĞERİ (LOKUM GİBİ) TARİFİ MALZEMELERİ

Yarım kilo ciğer
4. 5 yemek kaşığı un
Sıvıyağ ( ciğerleri kızartmak için)
2 tane büyük boy patates veya 4 tane orta boy patates
2 tane orta boy soğan
Bir tutam maydanoz
Sumak
Kırmızı toz biber veya pulbiber
Tuz

ARNAVUT CİĞERİ (LOKUM GİBİ) TARİFİ HAZIRLANIŞI

İlk önce ciğerlerdeki zarı bıçakla soyuyoruz, sinirleri temizliyoruz ve kuş başı büyüklüğünde kesiyoruz. (Kasabınız da bunu sizin için yapabilir.)
Bir tel süzgeç alın ve süzgecin içinde yaklaşık 15 dakika bekletin, varsa kalan kanı boşaltın.

1-002.jpg Karaciğer sert ve tatsız olduğu için karaciğeri yıkamam, bu yüzden kasabınızın onu temizlediğinden emin olun.Bu arada patatesleri soyun, küçük küpler halinde kesin ve kızartın.
Süzülen ciğerleri una batırın ve kızgın yağda 1,5-2 dakika kızartın. Fazla kızartırsanız, karaciğer sertleşir. Kızaran ciğerleri kapaklı bir kaba alın.

2-002.jpg
(Daha önce tuz kullanımı ciğerleri sertleştirdiği için şimdi tuz ekliyorum), tuz ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın, ağzınızı kapatın, buharın etkisiyle zaten yumuşamış olan ciğer yumuşar ve lokum gibi olur .
Soğanı hilal şeklinde doğrayıp içine kıyılmış maydanoz, tuz, sumak ekleyip karıştırarak ciğerlerimizle birlikte servis edebilirsiniz. Lokum Gibi Pürüzsüz Ciğerimiz hazır. Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN