Makarna yapıyorsanız mutlaka yanına ekleyin! Lezzetini ikiye katlıyor! Misafirleriniz bir tabak daha isteyecek

Makarna yapıyorsanız mutlaka yanına ekleyin! Lezzetini ikiye katlıyor! Misafirleriniz bir tabak daha isteyecek

7'den 70'e herkesin severek tükettiği lezzetler arasında yer alan makarna hem lezzetli hem de pratik bir yemektir. Misafire makarna mı yapılır demeyin. Makarnanın yanına ekleyen lezzeti de ikiye katlıyor. İşte Makarnanın yanına yakışacak 3 lezzet…

Herkesin severek tükettiği yemekler arasında yer alan makarna pratik olduğu kadar da lezzetiyle tercih ediliyor. Makarna yaptım ancak yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız çok da düşünmenize gerek kalmadı. Hem lezzetli hem de son derece pratik olan 3 farklı tarif ile makarna menünüzü zenginleştirebilirsiniz. İşte Makarnanın yanına yakışacak 3 lezzet…

MAKARNANIN YANINA NE YAPILIR?

Haftada en az bir kez tüketilen lezzetler arasında yer alan makarna tek tüketilebileceği gibi zenginleştirilerek de tüketilmektedir. Makarnayı tek başına yemek istemeyenler yanına ne yapsam diye düşünürken size 3 farklı tarifi önerisi ile geldik. Makarnanın yanına yakışacak 3 lezzetli tarif şu şekildedir:

izgara-sebze.jpg

1. Izgara Sebze Tabağı: Karbonhidrat ağırlıklı bir tabağın yanına sebze gibi yüksek lif içeren besinler ekleyerek menünüzü zenginleştirebilirsiniz. Taze sebzeleri ızgarada pişirerek bir tabak Makarnanın yanında afiyetle tüketebilirsiniz. Patlıcan, kabak, biber, mantar gibi lezzetli sebzeleri ızgarada pişirdikten sonra biraz zeytinyağı tuz ve baharatlarla taçlandırarak tüketebilirsiniz.

limonlu-tavuk.jpg

2. Naneli Limonlu Tavuk: Klasik tavuklardan sıkılıp farklı bir lezzet denemek isteyenler mutlaka limonlu tavuğa şans vermeli. Tavuk göğsü parçalarının nane, limon suyu, sarımsak, zeytinyağı ve baharatlarla marine ettikten sonra tavada kızartarak ya da soteleyerek tüketebilir.

roka-salatasi.jpg

3. Roka Salatası: Makarnanın yanında hafif bir şey tüketmek İsteyenler ise roka salatasının tercih edebilir. Roka yapraklarını doğradıktan sonra üzerine çeri domates ceviz ve parmesan peyniri ile süslediğiniz bir salata tercih edebilirsiniz. Hazırladığınız sosu ekledikten sonra Makarna ile birlikte tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN