Mevsimi gelmişken yapın! Kan yapan nefis erik kompostosu tarifi: Yaz kış taze taze tüketin

Mevsimi gelmişken yapın! Kan yapan nefis erik kompostosu tarifi: Yaz kış taze taze tüketin

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, sıcak havalarda serinlemek için aradığımız tatlı ve ferahlatıcı içeceklerin önemi bir kat daha artıyor. Kırmızı erik kompostosu, hem basit hazırlanışı hem de ferahlatıcı etkisiyle yaz sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürü, her bir köşesinde farklı tatlar ve tariflerle bezenmiş bir hazine sunar. Bu hazinenin nadide parçalarından biri de yaz mevsiminin sıcak günlerinde sofralarımızı serinleten komposto çeşitleridir. Bugün sizlere, evlerinize nostaljik bir dokunuş katacak, annelerimizin mutfaklarından bir lezzet olan kırmızı erik kompostosu tarifini paylaşıyoruz.

MALZEMELER

1 kg anjelika erik

1 su bardağı toz şeker

1 adet çubuk tarçın

6-7 adet karanfil

1 yemek kaşığı limon suyu

1,5 litre su

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

  • Kırmızı erik kompostosu için öncelikle bol suda güzelce yıkadığımız eriklerimizi bir bıçak yardımı ile ortadan iki keselim. Ardından dilediğimiz büyüklükte dilimleyelim.
  • Doğradığımız erikleri uygun bir tencereye aktaralım. Üzerine suyu ilave ederek kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra toz şeker, çubuk tarçın, karanfil ve limon suyunu ilave ederek karıştıralım ve 5 dakika daha kaynatalım.
  • Sürenin sonunda ocağı kapatalım ve kompostomuzu oda ısısına gelinceye kadar bekletelim.
  • Ardından iyice soğuması için buzdolabına kaldıralım.
  • Buz gibi soğuyan erik kompostomuz servise hazır. Kompostomuzu kepçe yardımı ile kaselere paylaştıralım.
  • İsteğe bağlı içerisine buz ekleyip nane yaprakları ile servis edelim.
  • Dilerseniz kompostoyu bir süzgeç yardımı ile süzdürüp suyunu bardaklara paylaştırdıktan sonra erik suyu olarak da servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN