Nefes almadan yediriyor! İşte ustasından Antep usulü patlıcan kebabı tarifi

Nefes almadan yediriyor! İşte ustasından Antep usulü patlıcan kebabı tarifi

Bu akşam kendinizi ve sevdiklerinizi şımartmak istiyorsanız sizin için ustasına sorup özenle tarifini hazırladığımız Antep usulü patlıcan kebabını mutlaka denemelisiniz. İşte tüm ayrıntıları ile Antep usulü patlıcan kebabının tarifi...

Akşam yemeğine henüz karar veremediyseniz size mükemmel bir ana yemek tarifimiz var. Bu akşam Antep usulü patlıcan kebabına sofranızda yer verin. Herkesin bayıla bayıla yediği patlıcan kebabının püf noktaları da bulunmakta. Bizde Antep usulü patlıcan kebabının tarifini ustasından öğrendik ve siz sevgili okuyucularımızla paylaştık. İşte parmaklarınızı yedirtecek Antep usulü patlıcan kebabının tarifi...

MALZEMELER

1 kilo kebaplık patlıcan

300 gram dana kıyma

300 gram kuzu kıyma

2 diş sarımsak

Pul biber

Karabiber

Tuz

YAPILIŞI

Parmaklarınızı yedirtecek enfes lezzet Antep usulü patlıcan kebabını yapabilmek için kullanacağız patlıcan bu yemekte çok önemli. Tam ustasından aldığımız patlıcan kebabı tarifimizde ustamız her satılan patlıcandan patlıcan kebabı olmayacağını söyledi. Kullanacağınız patlıcanın uzun ve çekirdeksiz olması patlıcan seçiminde çok önemli. Ayrıca ustamız patlıcan kebabında kullanılacak kıymanın da önemine dikkat çekti. Kasaptan alacağınız kıymanın makineden bir kez çekilmesi gerektiğini söyledi. Şimdi de patlıcan kebabının yapım aşamasına geçelim. Patlıcanlarımızı bol suda güzelce yıkayalım. Patlıcanın sap kısmını keselim. Patlıcanlarımızı iki parmak eninde olacak şekilde bıçakla keselim. Şimdi de uygun bir kapta kıymayı, ezilmiş iki diş sarımsağı, pul biberi, karabiberi, tuzu ekleyip çok iyi köftemizi yoğuralım. Kıymamız sakız kıvamına gelene kadar yoğurmamız bu aşamada önemli. Şimdi de fırın tepsisine sırasıyla bir patlıcan bir köfte olacak şekilde dizelim.

maxresdefault.jpg

AMAN PARMAKLARINIZI YEMEYİN

Bütün patlıcan ve köfteler bitince tepsinin üzerine tuz serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında patlıcan kebabımızı 60 dakika kadar fansız ayarda pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için patlıcan kebabınızın pişip pişmediğini mutlaka kontrol ediniz. Fırında pişen patlıcan kebabını servis etmeden önce üzerine bir tepsi kapatarak yemeğimizi terletelim. Bu kısımda Antep usulü patlıcan kebabı tarifinde püf noktalardan biri. Yemeğimizi bu şekil 10 dakika beklettikten sonra servis edelim.

AFİYET OLSUN...

PATLICAN KEBABININ YANINA NE GİDER?

Patlıcan kebabının yanında közlenmiş domates ve biber gider. Gaziantep' te bu yemek tırnaklı pide yada lavaşla yenmekte. Dilerseniz yanına tereyağlı bulgur pilavı yada meyhane pilavı da yapabilirsiniz. Salata olarak da bol sumaklı soğan salatası tavsiye ederiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN