Pancake tarifi

Pancake tarifi

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi, mis gibi kokan pancakekleri evinizde kolayca yapabilirsiniz! İşte size, kahvaltı sofranızı şenlendirecek pratik pancake tarifi.

Kahvaltı deyince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan pancake, güne enerjiyle başlamanın en tatlı yolu. Hem yapımı kolay hem de her damak zevkine uygun olmasıyla kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelmiştir. İster çikolata sosuyla, isterseniz taze meyvelerle, her zevke uygun şekilde hazırlanabilen bu tarif, adeta kahvaltının yıldızı konumunda.

Pancake yapımının sırrı, doğru malzemeleri doğru oranlarda kullanmaktan geçer. İşte, mükemmel pancake yapmanın püf noktaları:

MALZEMELER:

  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Bir tutam tuz

YAPILIŞI:

  1. Bir karıştırma kabında un, toz şeker, vanilin, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın ve içine sütü ekleyerek karıştırın.
  3. Yumurtalı karışımın içine erimiş tereyağı veya sıvı yağı ekleyin.
  4. Hazırladığınız sıvı karışımı, unlu karışımın içine yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Ancak karışımı çok fazla çırpmamaya özen gösterin, pütürsüz bir hamur elde etmek önemlidir.
  5. Tavaya az miktarda tereyağı veya yağ koyun ve ısıtın. Ardından, kepçe yardımıyla pancake hamurundan dökerek orta ateşte her iki tarafı da altın rengine gelene kadar pişirin.

Pancake pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, tavayı doğru sıcaklıkta tutmaktır. Tava çok sıcaksa pancakeleriniz yanabilir, çok soğuksa ise istediğiniz gibi pişmeyebilir. Orta ateşte ısıtılmış bir tavada arzu ettiğiniz büyüklükte ve kalınlıkta pancake'leri pişirebilirsiniz.

Pancake'lerinizi dilerseniz bal, reçel, çikolata sosu, meyve veya ceviz gibi pek çok farklı malzeme ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN