Ramazan bereketi bütün sofraları sarıyor! İşte 7. gün için iftar menüsü

Ramazan bereketi bütün sofraları sarıyor! İşte 7. gün için iftar menüsü

Ramazan'ın gelmesi ile birlikte sofralarımız da bereketlendi. Tüm aile ve sevdiklerimizle dolu masada oruç açmak oldukça huzur verici. Peki akşama iftara ne pişirmeli? İşte 7. gün için iftar menüsü;

İslam aleminin kutsal ayı Ramazan ayının 1 haftası geride kaldı bile. Her gün ne pişirsem derdine düşenlere derman olacak iftar menümüzü mutlaka incelemelisiniz. İşte 7. gün için iftar menümüz şöyle;

KREMALI MANTAR ÇORBASI

MALZEMELER

400 gram mantar

1 adet orta boy kuru soğan

2 yemek kaşığı un

1 paket sıvı krema

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

1 tutam taze maydanoz

4 su bardağı oda sıcaklığında su

YAPILIŞI

Mantarları güzelce yıkayalım ve saplarını çıkarıp küp küp doğrayalım. Sıvı yağ ve tereyağı tencereye koyalım. Yağ ısınınca ince ince doğradığımız soğanı ekleyelim ve kavuralım. Üzerine doğradığımız mantarları da ilave edelim. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Daha sonra, unu ekleyip, unun kokusu çıkınca kremayı ekleyelim. Üzerine suyunu da ekleyip orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.

5e1d775bc9de3d081888d5e3.webp

YUDUM YUDUM SICACIK ÇORBA İÇİNİZİ ISITACAK

Kaynayan çorbamızın altını kısıp 10 dakika daha kaynatalım. En son çorbamıza tuz, karabiberi ekleyelim. Servis yapacağımız zaman ince ince doğradığımız maydanozları da ekleyelim. Çorbamız hazır. Sıcak sıcak servis edelim.

PIRASALI GÜL BÖREĞİ

MALZEMELER

1 kilo pırasa

1 yemek kaşığı salça

Tuz

4 adet yufka

Sıvıyağ

Üzeri İçin:

Yumurtanın sarısı

Susam yada çörek otu

YAPILIŞI

Pırasaları yıkayıp, ince ince dilimleyelim. Yapışmaz tavaya pırasaları koyup, kavuralım. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyelim. Üzerine salçayı ve tuzu da ekleyip kavurmaya devam edelim. İyice kavrulan pırasaları soğumaya bırakalım. Yufkamızı 4 eşit parçaya ayıralım. Yufkanın kalın kısmına pırasalı harçtan koyalım. Yufkanın üzerine sıvıyağ gezdirelim. Yufkayı rulo yapıp, gül şeklinde kıvıralım. Bütün pırasalı harç ve yufka bitene kadar bu işleme devam edelim.

t25-gelinim-mutfakta-pirasali-780.webp

ÇITIR ÇITIR PIRASALI BÖREK

Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye böreklerimizi dizelim .Böreklerin üzerine yumurtanın sarısını sürüp, susam veya çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirelim. Böreklerimiz hazır.

960x505-ankara-tava-tarifi-1578470371596.jpg

ANKARA TAVA

MALZEMELER

500 gram kuşbaşı kuzu veya dana eti

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı sıcak su

Pilavı için:

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

1 baş yemeklik doğranmış soğan

1 adet kapya biber

2 adet yeşil biber

2 su bardağı arpa şehriye

1 su bardağı başladığımız etin suyu + 3 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı kadar tuz

Karabiber

Kırmızı toz biber

YAPILIŞI

Yapışmaz tavaya etlerimizi alıp, yüksek ateşte mühürleyelim. Etlerin rengi dönünce ocağı en kısık ayara alıp kapağını kapatalım. Etler suyunu çekene kadar pişirelim. Etlerin üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte yumuşayana dek pişirelim ve suyunu süzüp etleri kenara alın. Etlerin pişip pişmediğini mutlaka kontrol edelim. Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alalım. Yağ ısınınca küp küp doğranmış soğan ile biberleri ekleyip kavuralım. Sebzeler kavrulunca üzerine arpa şehriyeyi ekleyip rengi hafif dönene kadar kavuralım. Pişirdiğimiz etin süzmüş olduğunuz suyu ile birlikte toplam 4 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip normal pilav gibi pişirmeye koyalım.

DEĞİŞİK ANA YEMEK ARAYIŞI İÇİNDE OLANLARA

Pişen pilavı 15 dk kadar demlendirelim ve sonra etler ile buluşturalım. Yemeğimizi sıcak sıcak servis edelim.

ETİMEK TATLISI

MALZEMELER

12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

2.5 su bardağı su

Muhallebisi için:

1 litre süt

5 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

6 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için:

1 paket krem şanti

1 su bardağı süt

YAPILIŞI

Tencereye suyu ve şekeri alalım, kaynatalım. Şerbeti 10 dakika bekletelim. Dikdörtgen borcama 12 tane etimeği dizelim. Etimeklerin üzerine şerbetimizi her yere eşit gelecek şekilde dökelim. Muhallebiyi yapmaya başlayalım. Derin bir tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı alalım. Ateşe koymadan önce çırpıcı ile malzemelerin birbirine geçmesini sağlayalım. Orta ateşte muhallebiyi pişirelim. Üzeri göz göz olan muhallebiye tereyağını ve vanilyayı ekleyelim. Mikserde çırpalım. Muhallebiyi etimeklerin üzerine yayalım ve soğumaya bırakalım. Bir kapta krem şantiyi ve sütü çırpalım. Soğuyan tatlımızın üzerine sürelim.

2721431-810x458.jpg

İFTAR YEMEĞİNİN ÜZERİNE BU TATLI ÇOK İYİ GİDECEK

Tatlımızı dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım. Servis sırasında dilimleyip tercihe göre üzerini süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN