Ramazan'ın 22. günü için iftar sofralarına lezzetli bir dokunuş: İşte harika bir menü önerisi!

Ramazan'ın 22. günü için iftar sofralarına lezzetli bir dokunuş: İşte harika bir menü önerisi!

Ramazan ayının manevi atmosferiyle birlikte iftar sofraları da her gün ayrı bir zenginlik sunuyor. Bugün, Ramazan'ın 22. gününde iftar sofralarınıza keyif katacak lezzetlerle dolu bir menü önerisi sunuyoruz. İşte, hem göz dolduran hem de mideleri memnun eden bir iftar menüsü

Ramazan ayının bereketi ve paylaşım ruhu ile dolu günlerinde iftar sofraları, birbirinden lezzetli yemeklerle donatılarak sevdiklerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşatıyor. Bugünün iftarı için önerdiğimiz menüde, geleneksel lezzetler modern dokunuşlarla buluşuyor. İşte Ramazan ayının 22. günü için iftar menüsü önerisi...

SÜTLÜ PATATES ÇORBASI

sutlu-patates-corbasi.webp

MALZEMELER

2 adet orta boy patates

1 su bardağı süt

1.5 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

Sosu için

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Nane

YAPILIŞI

Öncelikle patateslerimizi soyalım ve yıkayalım. Zar büyüklüğünde küp küp keselim. Üzerine su ekleyip kaynamaya bırakalım. Derin bir tencereye sıvıyağı ve unu ekleyip kavuralım. Unun kokusu çıkınca üzerine sütü ekleyelim. Diğer tenceredeki haşladığımız patatesleri suyuyla beraber tencereye ekleyelim. Üzerine sıcak suyu ekleyelim. Kaynayınca tuzunu ekleyelim. Sütlü ve yoğurtlu çorbalarda, çorbanın kesilmemesi için çorba kaynadıktan sonra tuzu eklenir. Sos tenceresinde sıvıyağ ve nane kızdırılır, çorbanın üzerine gezdirilir.

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ

barbunya-pilaki-tarifi-son.webp

MALZEMELER

Yarım kilo taze barbunya

1 çay bardağı bardağı zeytinyağı

1 adet soğan

1 adet havuç

1 yemek kaşığı domates salçası

2 adet küp şeker

3 diş sarımsak

Tuz

YAPILIŞI

Barbunyalarınızı tazeden kullanacaksanız bu tarifimizde haşlamanıza gerek yok. Ama kuru barbunya kullanacaksanız mutlaka haşlayınız. Biz tarifimizde taze barbunya kullandık. Düdüklü tencereye zeytinyağını, küp küp doğradığımız soğanı, sarımsağı ve havuçları alıp kavuralım. Üzerine salçasını ekleyip 2 tur daha kavuralım. İçine küp şekeri ve üzeri geçene kadar su ekleyip pişirmeye koyalım. Yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alıp, soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

SOSLU TAVUK BAGET

soya-soslu-domateslitavuk-baget-tarifi-son.jpg

MALZEMELER

5 adet tavuk baget

2 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

Pul biber

Karabiber

Kekik

Tuz

YAPILIŞI

Kişi sayısına göre tavuk bagetlerinizin sayısını azaltıp yada çoğaltabilirsiniz. Genişçe bir kabın içine tavuk bagetleri, yoğurdu, sıvıyağı, havanda ezilmiş sarımsağı, salçayı, pul biberi, karabiberi, kekiği ve tuzu ekleyelim. Bütün malzemelerimizi güzelce harmanlayalım. Salçanın erimesini sağlayalım. Kabımızın ağzını streç filmle kapatıp buzdolabında tavuklarımızı en az 2 saat dinlendirelim. Dinlenen tavuklarımızı fırın torbasına koyup, poşetin ağzını kapatalım. Poşetin üzerine kürdanla birkaç tane delik açalım. Fırında 200 derecede 45 dakika pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim.

MEYHANE PİLAVI

meyhane-pilavi-yemekcom-son.webp

MALZEMELER

2 su bardağı pilavlık bulgur

4 yemek kaşığı sıvıyağ

3 su bardağı sıcak su

1 adet orta boy kuru soğan

2 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

1 adet orta boy domates

1 yemek kaşığı salça

Tuz

Karabiber

Pul biber

Kimyon

YAPILIŞI

Pilav tenceresine yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım. Ardından halka halka doğradığımız biberleri ekleyip kavuralım. Üzerine salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyelim ve birkaç dakika bu şekilde kavuralım. Doğradığımız domatesleri de ekleyelim. Üzerine yıkanmış bulguru da ekledikten sonra tekrar karıştıralım. 3 su bardağı sıcak su ekleyelim, pilavı pişirmeye bırakalım. Suyunu çeken pilavın altını kapatıp, dinlenmeye bırakalım. Dinlenen pilavımızı karıştırdıktan sonra servise hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN