Saatlerce pişse de yine sert kalan nohutu pamuk gibi yapacak yöntem! Bir kaşık ekleyince tüm sertliği gidiyor

Saatlerce pişse de yine sert kalan nohutu pamuk gibi yapacak yöntem! Bir kaşık ekleyince tüm sertliği gidiyor

Nohut haşlamanın bu püf noktasını öğrendikten sonra nohut yemeği vazgeçilmeziniz oalcak! Saatlerce pişse de yine sert kalan nohutu pamuk gibi yapacak yöntem! Tek bir kaşığı yetiyor! Bir kaşık ekleyince tüm sertliği gidiyor...

Nohut, sağlığa birçok yararı bulunan besinlerden biridir ancak birçok kişi nohut yemeği yaparken tam kıvamını tutturamayabilir. Nohutu pişirirken yumuşak yapmanın aslında çok basit bir püf noktası var. Bunu denedikten sonran nohut yemekleriniz çok daha güzel olacak.

NOHUTUN YUMUŞAK OLMASI İÇİN NE YAPMALI?

nohutun-yumusak-olmasi-icin-ne-yapmali1.webp

Nohutunuzu yumuşacık ve pamuk gibi pişirmek için ilk adım, doğru bir şekilde ıslatmadır. Bir kilogramlık kavanozun yarısına gelecek kadar nohut koyun ve üzerine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin. Ardından, nohutları karıştırın ve üzerine kaynar su ekleyin. Kavanozun yarısına kadar su ekleyin ve nohutları karbonatlı su içinde bekletin. Bu işlem, nohutun daha hızlı ve yumuşak pişmesini sağlar.

Önemli Not: Nohutları ıslatma işlemi için kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve üzerini bir bez ile örtün. Bu, nohutların suyunu daha iyi çekmesini sağlar ve yumuşacık bir dokuya ulaşmanıza yardımcı olur.

nohutun-yumusak-olmasi-icin-ne-yapmali2.webp

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN