Şekerpare tarifi

Şekerpare tarifi

Şekerpare, Türk mutfağının en sevilen tatlarından biridir. Yapımı oldukça basit olmasının yanı sıra, lezzetiyle de herkesi etkiler. Geleneksel Türk tatlıları arasında özel bir yere sahiptir ve evde kolayca hazırlanabilir. Eğer evinizde geleneksel bir Türk tatlısı yapmayı düşünüyorsanız, şekerpare tarifimize göz atabilirsiniz.

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan şekerpare, hem yapımının kolaylığı hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan bir tatlıdır. Geleneksel Türk tatlıları arasında özel bir yere sahip olan şekerpare, evde kolaylıkla yapılabilmesi nedeniyle de tercih edilmektedir. Eğer siz de evinizde bu muhteşem tatlıyı denemek isterseniz, işte şekerpare tarifi:

MALZEMELER

250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım paket vanilin
Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Büyük bir yoğurma kabında oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini iyice karıştırın.

Karışıma sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyerek tekrar karıştırın.

Un, kabartma tozu ve vanilini de ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. Unu azar azar ekleyerek hamurun kıvamını ayarlayın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin.

Her bir şekerparenin üzerine birer ceviz yerleştirin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Pişen şekerpareleri fırından çıkarıp oda sıcaklığında biraz dinlendirin, ardından soğuk şerbeti üzerlerine dökün. Şerbet için 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su ve yarım limonun suyunu bir sos tenceresinde kısık ateşte karıştırarak kaynatın.

Şekerpareler şerbeti çekene kadar bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. Üzerini hindistan cevizi veya çekilmiş antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz. Ayrıca tarçın da kullanarak tatlınıza farklı bir lezzet katabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN