Sıradan kurabiyelerden bıkanlara sevgi kurabiyesi! Çayın yanında damak çatlatan lezzet: Herkes size tarifini soracak

Sıradan kurabiyelerden bıkanlara sevgi kurabiyesi! Çayın yanında damak çatlatan lezzet: Herkes size tarifini soracak

Çay veya kahve saatlerinizi renklendirmek mi istiyorsunuz? Değişik kurabiye tarifi mi arıyorsunuz? Daha fazla internette tarif aramayı bırakın. İşte size mükemmel damak çatlatan sevgi kurabiyesi. Bu lezzet favori kurabiye tarifiniz olacak...

Hepimiz ağzımızı tatlandıran kurabiyelere bayılıyoruz. Özellikle bu kurabiyeler çayın yada kahvenin yanında eşlik ediyorsa o zaman değmeyin keyfimize. İşte yine güzel bir keyif yapmanızı sağlayacak mükemmel bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Haberimizde sizler için özenle sevgi kurabiyesinin ayrıntılı tarifini derledik. İşte damak çatlatan lezzet sevgi kurabiyesinin ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

1 adet yumurta

125 gram tereyağı ya da margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı nişasta

2 yemek kaşığı kakao

3 su bardağı un

1 paket vanilya

Üzeri için:

Hazır paket çikolata sos

Süt

YAPILIŞI

Damaklara bayram ettirecek sevgi kurabiyesinin yapmak için öncelikle çikolata sosumuzu pişirelim. Paketin üzerindeki talimatlara uyarak çikolata sosunu pişirelim. Yalnız koyu bir çikolata sos olacağı için çok fazla süt katmayınız. Bu kurabiye tarifimizde çikolata sosunu pişirmekle uğraşmak istemezseniz marketlerdeki tüp şeklinde olan hazır çikolata sosundan da kullanabilirsiniz. Pişirdiğimiz çikolata sosunun ara ara karıştıralım ki üst kısmı kabuk tutmasın. Şimdi de kurabiyemizi yapmak için hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine oda sıcaklığındaki margarini, yumurtayı, sıvı yağı, pudra şekerini, kakaoyu, nişastayı ve vanilyayı alıp karıştıralım. Azar azar kontrollü bir şekilde unu ilave edip yoğuralım. Kurabiye hamurumuz kıvam alınca elimize küçük parçalar alıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Bütün kurabiye hamuru bitene kadar bu işleme devam edelim.

whatsapp-image-2022-12-06-at-09-09-35-001.jpeg

BU KURABİYE FAVORİNİZ OLACAK

Sıra geldi sevgi kurabiyesinin üst kısmına şekil vermeye. Bir çay kaşığı yardımı ile kurabiyelerin üzerine çay kaşığı ile basarak kalp şeklini oluşturalım. Bütün kurabiyelere bu şekli verelim. Önceden ısıtılmış 180° fırında kurabiyelerimizi pişirelim. Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alalım. Kurabiyelerin üzerinde oluşturduğumuz kalp şeklinin içine çikolata sosunu dikkatli bir şekilde dökelim. Her kurabiyeye bunu uygulayalım. Ardından çikolata sosunun donmasını bekleyelim. Çikolata sosları da kurabiyenin üzerinde donunca kurabiyelerimizi servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN