Somer Şef kütür kütür turşu için kimsenin bilmediği sırrı açıkladı! Ne limon ne de sirke... İçine 3-5 tane bundan atın

Somer Şef kütür kütür turşu için kimsenin bilmediği sırrı açıkladı! Ne limon ne de sirke... İçine 3-5 tane bundan atın

Turşu geleneksel Türk mutfağının en özel yardımcı yemeklerinden biridir. Kış aylarında her yemeğin yanında sevilerek tüketilen turşunun yapımı kolay gözükse de oldukça zordur. Çoğu kişi istediği tadı yakalayamıyor ancak size vereceğimiz bu tarif ile turşularınız bambaşka bir lezzete bürünecek. Somer Şef kütür kütür turşu için kimsenin bilmediği sırrı açıkladı. Ne limon ne de sirke gerekli... İçine 3-5 tane bundan atın tadı efsane olacak. İşte turşu yapımında püf noktaları

Kış aylarının gelmesiyle turşular sofralardaki yerini almaya başladı. Türk mutfaklarında sıklıkla yapılan ve birçok çeşitli bulunan turşunun yapımı ne kadar basit gözükse de oldukça zordur. Ev hanımlarının şimdiden başladığı turşu yapımları için özel bir tarif ile geldik. Turşu yaparken sakın bu detayı es geçmeyin! Usta Şef Somer Sivrioğlu, turşunun yapılışında uygulanması gereken tarifi paylaştı. Ne limon ne de sirke... İçine 3-5 tane bundan atın. Bunu yöntemi uygulamadan turşu yaptım demeyin!

Turşu yapımı oldukça zahmetlidir. Ev hanımlarının sıklıkla yaptığı ve faydaları saymakla bitmeyen turşularınızı birde böyle deneyin. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalıklara karşı kalkan olan turşuyu böyle yapmadan geçmeyin. Ünlü Şef Somer Sivrioğlu, turşu yaparken uygulanması gereken tarif sırrını paylaştı. Bu yöntem ile parmaklarınızı yiyeceksiniz.

SOMER ŞEF KÜTÜR KÜTÜR TURŞU TARİFİNİ PAYLAŞTI

Turşu yaparken artık bu yöntemi kullanın. Somer Sivrioğlu tarafından önerilen bu tarif ile parmaklarınızı yiyeceksiniz. İşte tarif ve püf noktaları;

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • 1 litre su
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 3 kaşık kaya tuzu
  • İnce dilimlenmiş yarım limon
  • Fermantasyonu sağlaması için 4-5 adet nohut

BU PÜF NOKTAYI SAKIN ATLAMAYIN

  1. Öncelikle turşu için kullanılacak sebzelerin çok iyi bastırılması ve bu sayede turşudaki su oranının çok az tutulması gerekir.
  2. En iyi turşu için en az 2-4 hafta beklemek gerekir. Bu süre içinde hazırlanan turşunun kapağı kesinlikle açılmamalı ve fermentasyonu bozulmamalıdır.

somer-sef-kutur-kutur-tursu-icin-kimsenin-bilmedigi-sirri-acikladi-ne-limon-ne-de-sirke-icine-3-5-tane-bundan-atin-2.jpg


Lezzetli bir turşu yapımında sebze seçiminin büyük önem taşıdığına değinen Levent Özcan, "Yazın turşusunu kuracağınız sebzelerin tarlada yetişmesi gerekiyor. Pazarlara seradan ürünler geliyor. Bu sebzelerle de turşu kurulmuyor. Çünkü çeşitli kimyasallarla ürünü hızla büyütüyorlar. Sera sebzesini turşu yaptığınızda da içi boşalıyor, yumuşayıp bozuluyor. Örneğin biz salatalık turşusu kurmak için Balıkesir’in dağ köylerindeki salatalıkları tercih ediyoruz. Çünkü mahsul serin yerde büyüdüğü için daha dayanıklı oluyor." diyerek lezzetli turşuya giden yolun tarla ürünü iyi bir sebzeden geçtiğine dikkat çekti.

TURŞUNUN FAYDALARI NELER?

1- KABIZLIĞA KARŞI ETKİLİDİR

Turşu bolca lif ve fermente maddeler içerir. Probiyotikler sayesinde metabolizmayı hızlandırır ve bağırsakları çalıştırır. Bağırsaklarınız son günlerde durgun ise; sebzeli turşuları tüketerek kabızlık gibi problemleri çözebilirsiniz.

2- KALBİ KORUR

Turşunun yapısındaki yararlı bakteriler, kan dolaşımını düzenler. Kan basıncını dengeleyen turşu türleri, kalp hastalıklarının riskini de en aza indirir. Haftada 3 defa turşu tüketimi ile, kalp hastalıklarından uzak kalmanız mümkündür.

3- KANSERİ ÖNLER

Turşu hazırlarken antioksidan meyve ve sebzelerden faydalanılır. Bu besinler ise serbest radikaller ile savaşacak kadar yararlıdır. Turşu tüketen kişiler, vücuduna antioksidan maddeler aldığı için kansere yakalanma ihtimali de çok düşüktür.

somer-sef-kutur-kutur-tursu-icin-kimsenin-bilmedigi-sirri-acikladi-ne-limon-ne-de-sirke-icine-3-5-tane-bundan-atin-1.jpg

4- DOĞAL AĞRI KESİCİDİR

Turşu, doğal ve leziz bir ağrı kesici besindir. Vücudun su kaybını gideren turşu, sporcularda oluşan kas ve kemik ağrılarını dindirir. Yorgun geçen günlerden sonra öğünlerinizde yarım porsiyon turşu tüketerek, ağrı kesici ilaç almaktan uzak kalabilirsiniz.

5- BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Kış günlerinde taze sebze ve meyve bulmakta zorlanan kişiler, turşu tüketerek vücudunu hastalıklara karşı koruyabilir. Özellikle de pancar turşunun faydaları ile vücudu koruma altına alan kişiler çok şanslı. Çünkü pancarda bulunan polifenoller vücudun tüm sene boyunca sağlıklı kalması için çalışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN