Türk kahvesini sabun gibi köpürtüyor! 50 yıllık sırrı duyan mutfağa koştu

Türk kahvesini sabun gibi köpürtüyor! 50 yıllık sırrı duyan mutfağa koştu

Türk Kahvesi, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne giren ilk yerli içeceğimiz. Bir kültür haline gelen Türk kahvesini düzenli tüketmek sağlık açısından da oldukça faydalı. Türk kahvesi tutkunları için bol köpüklü olması önemli. Kıvamının yanı sıra bol köpüklü olan Türk Kahvesi en makbul olanı. Peki, Türk kahvesinin köpüklü olması için ne yapmalıyız? Bol köpüklü sade kahve nasıl yapılır? İşte, lezzetli bol köpüklü Türk kahvesi kolay tarif...

Faydaları saymakla bitmeyen Türk kahvesinin tam kıvamını tutturmak kimi zaman zor olabilir. Yapılan ufak yanlışlar köpüğün yok olmasına neden olabilir. 40 yıl hatırı olan acı kahvenizin bol köpüklü olması zannedildiği kadar zor değil. Birkaç püf noktasıyla hem aromatik, hem bol köpüklü Türk kahvesi yapmak mümkün.

BOL KÖPÜKLLÜ TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Kahveyi taze çekin:

Türk kahvesi yaparken kullanacağınız kahveyi taze çekmeniz önemlidir. Eğer hazır kahve kullanacaksanız, mutlaka tarihine dikkat edin.

Su ve şeker oranına dikkat edin:

Kahve yaparken su ve şeker oranını doğru ayarlamak da köpük oluşumunda etkilidir. Genel olarak, 1 fincan kahve için 1 fincan su ve 1 tatlı kaşığı şeker kullanabilirsiniz.

Kahveyi yavaş pişirin:

Kahveyi yavaş pişirmek, köpük oluşumunu arttırır. Bu nedenle, kahveyi ocağa koyduktan sonra kısık ateşte pişirmeye özen gösterin.

Köpük oluştuğunda karıştırmayın:

Kahveniz pişerken köpük oluşacaktır. Ancak bu köpüğü karıştırmayın, aksi takdirde köpük yok olabilir.

Servis yapmadan önce bekletin:

Kahvenizi pişirdikten sonra, servis yapmadan önce birkaç dakika bekletin. Bu sayede köpük daha da yoğunlaşacaktır.

sutlu-turk-kahvesi-tarifi.jpg

SÜTLÜ TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

2 Türk kahvesi fincanı süt
2 tatlı kaşığı kuru kahve
2 tatlı kaşığı toz şeker

SÜTLÜ TÜRK KAHVESİ YAPILIŞI

Sütü cezveye alıp ocağa koyun. Üzerine kahve ve şekeri ekleyip bir kere karıştırın ve bırakın. Altını kısıp yavaş yavaş köpürmesini bekleyin.

Kahvenin köpüğü oluşunca fincanlara pay edin. Kahvenin kalanını yeniden bir taşım kaynatın. Yeniden fincanlara paylaştırın. Sütlü kahveniz hazır.

Bu ölçülerin şekerli kahve için olduğunu belirtelim. Orta kahve için şeker miktarını yarıya indirin. Sade kahve için hiç şeker eklemeyin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN