Turşunun dibine bir dilim ekle ve mucizeyi izle! 1 değil 2 yıl boyunca kütür kütür kalıyor

Turşunun dibine bir dilim ekle ve mucizeyi izle! 1 değil 2 yıl boyunca kütür kütür kalıyor

Türk sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan turşu yapmanın da belli püf noktaları bulunuyor. Yıllarca sirke mi limon mu diye tartışılan turşuların esas sırrı o malzemede yatıyor. Turşunun içerisine bir dilim ekleyen iki yıl boyunca taş gibi saklıyor. İşte turşu yapmanın püf noktaları…

Yazdan yapılan turşuların uzun süre saklanması için uygulanabilecek yöntemler de merak ediliyor. Uzun süre bekleyen turşuların eridiği görülürken ünlü turşucuların sakladığı o sır nihayet ortaya çıktı. Turşu yaparken dikkat edeceğiniz bazı püf noktalar ile 1 değil tam 2 yıl boyunca kütür kütür turşular tüketebilirsiniz. İşte turşu yapmanın püf noktaları…

TURŞULARIN ERİMEMESİ İÇİN NE YAPILIR?

Yazdan kurduğunuz turşuların erimemesi için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kaliteli ve taze sebzeler kullanmaktır. Bu ürünleri dikkatlice temizledikten sonra cam kavanozların içerisine yerleştirmeniz gerekiyor. Turşu suyunun da kireçsiz su olmasına dikkat ediniz.

kutur-kutur-tursu-yapimi.jpg

Turşuyu uzun süre saklamak için cam kavanozun dibine ekmek içi veya şeker eklemeniz gerekiyor. Bu şekilde turşunuz daha uzun süre taze kalacaktır.

Turşu malzemelerini kavanoz içerisine sıkı bir şekilde dizdikten sonra üzerine su ekleyiniz. Bu aşamada eklediğiniz tuza da dikkat etmeniz gerekiyor. 5 litrelik bir turşu kavanozu için 5 yemek kaşığı tuz eklemek gerekiyor. Suyun miktarının yetersiz olması durumunda ise turşunun üzerine ilave su ekleyebilirsiniz.

tursu-nasil-yapilir.jpg

Turşunun içerisinde bakteri ürememesi için temizlik koşullarına da dikkat etmeniz gerekiyor. Turşu kabını iyice temizleyip sebzeleri de sirkeli suda bekleterek uzun süre tazeliğini koruyan turşular yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN