Fırından Çıktığı Gibi Bitecek Soslu Balık Tarifi! Bu Balığın Kokusunu Alan Komşularınız Kapıya Dayanır!

Fırından Çıktığı Gibi Bitecek Soslu Balık Tarifi! Bu Balığın Kokusunu Alan Komşularınız Kapıya Dayanır!

Evde balık pişirmek beni yoruyor diyorsanız bu tarif sizler için geliyor! kolay ve pratik soslu balık hem koku sorunu yaşamadan hem de tam kıvamında hazırlanan tarif için doğru yerdesiniz. Leziz soslu balık tarifimiz için detaylar haberimizde.

Enfes soslu bir balık yapmak için belirli teknikleri bilmek gerekir. Bu teknikler göz önüne alındığında, doğru yöntemlerle lezzetli balıklar hazırlanabilir. Omega 3 açısından zengin ve sağlıklı balıklar haftada en az iki kez tüketilmelidir. Balık hazırlanırken çeşitli pişirme teknikleri kullanılabilir. Balıkları ızgarada, tavada veya fırında pişirilebilir. Pişirme yöntemi balığın türüne göre belirlenir. Özellikle büyük balıklarda fırında pişirme yöntemi en sağlıklı olarak öne plana çıkıyor. Soslu lezzetli bir balığa ne dersiniz? Soslu balık nasıl yapılır? Püf noktaları neler? ayrıntılar haberimizde

FIRINDA SOSLU BALIK MALZEMELERİ

1,5 kg levrek

Sosu için;

Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
4-5 adet kırmızı biber
4-5 adet yeşil biber
1 adet domates
1 tepeleme yemek kaşığı salça
Tuz
1 çay bardağı su

FIRINDA SOSLU BALIK HAZIRLANIŞI

Geniş bir tavayı ocağa alıyoruz içine yağı döküp ocağı açıyoruz. Yemek için bir
adet soğanı doğrayıp tavamıza alıyoruz.

1.jpg
Ardından iri parçalar halinde doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri ekliyoruz. Biberleri burada çok küçük keserseniz eriyip yok olurlar. Bu nedenle, büyük parçalar halinde kesmeniz daha iyidir. Domateslerimizi soyup doğrayıp tavamıza alıp bir süre karıştırıyoruz.

2.jpg
salçamızı ekleyip soteliyoruz.
Son olarak tuzu ve suyu ekleyip kaynatın.
1-2 dakika kaynamakta olan sosumuzu ateşten alıp güveç kabına dökelim.
Balığımızın üst kısmını sosun içine koyuyoruz.

3.jpg

Hazırladığımız balığı fırına atıyoruz ve 200 derecede altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.
Kızarmış balıkları fırından alıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

FIRINDA SOSLU BALIK PÜF NOKTALARI

Soğanınız küçükse 2 adet kullanabilirsiniz. Bol soğanlı bu tarif çok daha lezzetli oluyor.
Balığı sosa eklemeden önce tavada kızartırdım ama sonra kızartmadan doğrudan sosa ekleyerek aynı sonucu aldığımı gördüm. Dilerseniz önceden kızartabilir veya benim gibi kızartmadan direkt sosun üzerine koyabilirsiniz.
Balığınızın üstünü sosa batırırsanız balığınız daha iyi kızarır. Dilerseniz bu tarifi fırında pişirdiğiniz diğer balıklarla da yapabilirsiniz. Ancak, balığınızın daha az kılçıklı olursa daha iyi olur. Aksi halde kılçıklar sosunuzla karışır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN