Yumuşacık kek tarifi

Yumuşacık kek tarifi

İşte deneyenlerin bayıldığı yumuşacık pamuk kek tarifi! Bu tarif, evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bir kek tarifidir. Hem hafif yapısıyla hem de yumuşacık dokusuyla misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacak.

Pamuk kek için gereken malzemeler şunlar:

3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı un, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu.

Pamuk kek tarifi:

1. İlk olarak, yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta iyice çırpın. Şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
2. Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
3. Başka bir kapta unu, vanilini ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımı, diğer karışıma yavaş yavaş ekleyerek iyice çırpın.

img-1545.jpeg

4. Kek hamurunu, yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Kekin üstü kızarmaya başladığında, kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.
6. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve oda sıcaklığında bir süre soğumasını bekleyin. Ardından kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Bu pamuk gibi hafif ve yumuşacık kek tarifi, misafirlerinizi ya da ailenizi şaşırtmak için harika bir seçenektir. İçerisine istediğiniz malzemeleri ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz. Limon kabuğu rendesi, kuru meyveler veya çikolata parçaları gibi tatlar ekleyebilirsiniz.

Bu kolay ve lezzetli pamuk kek tarifi, herkesin deneyebileceği bir tariftir. Basit malzemelerle yapılabilir ve hemen her mutfakta bulunabilir. Kahvaltılarda, çay saatlerinde veya özel günlerde rahatlıkla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN