Zor sananlar daha önce bu tarifi denememiş! Kıymalı ıspanaklı böreği yiyenin adeta damağı çatlıyor!

Zor sananlar daha önce bu tarifi denememiş! Kıymalı ıspanaklı böreği yiyenin adeta damağı çatlıyor!

Davet sofralarınıza çok yakışacak enfes bir börek tarifi ile karşınızdayız. Yemelere doyamayacağınız kıymalı ıspanak böreği tarifimizi bugün haberimizde sizler için özenle hazırladık. İşte kıymalı ıspanak böreği tarifi...

Börek severlere müjde. Günün her saatinde gönül rahatlığı ile yiyebileceğiniz tam ve garanti tarif olan kıymalı ıspanak böreğimiz tam da size göre. Kıymalı ıspanak böreği hem midenize hitap ederken hem de şık görünümü le gözlere de hitap ediyor. Sizde zaman geçmeden bu enfes börek tarifimizi mutlaka denemelisiniz. İşte kıymalı ıspanak böreğinin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

Yufka

İç harcı için:

Yarım çay bardağı sıvıyağ
400 gr. Kıyma
3 bağ ıspanak ( Miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. )
1 adet orta boy soğan
2 adet kapya biber
1 kaşık biber salçası
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber

Sosu için;
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke ( Elma veya üzüm )

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet kıymalı ıspanak böreği için öncelikle tavamıza sıvıyağ ve soğanı alıp güzelce kavuralım. Ardından kıymamızı ilave edip güzelce pişirelim. Daha sonra kapya biber ve salçamızı da ilave edip pişirmeye devam edelim. Biberler yumuşadıktan sonra içine tuzu, kırmızı toz biberi, pul biberi, karabiberi ve ıspanaklarımızı ilave edelim. Ispanaklarımız öldükten sonra pişen iç harcımız bir kenarda soğumaya bırakalım.

ispanakli-kiymali-borek-tarifi-1024x767.jpg

BU LEZZETE HAYRAN KALACAKSINIZ

Yufkalarımızı üçer kat olacak şekilde serip, süt ve yağ ile ıslatalım. Soğuyan iç harcımızı ekleyip, yufkalarımızı rulo şeklinde sarıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim. Daha sonra eşit parçalar halinde keserek, üzerine yumurta sarısı sürüp susam dökelim. Arzu edenler çörek otu da tercih edebilirler. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Kıymalı ıspanaklı böreğimiz hazır. Sıcak sıcak yada ılık olarak servis edelim.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN