Buket Aydın kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Buket Aydın kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Üniversitede edebiyat bölümünden mezun olan ve Atilla İlhan'ın şiirleri üzerine yüksek lisans yapan Buket Aydın, bir radyoda sunuculuk yaparak medya kariyerine başladı. Televizyon ekranlarında ise ilk kez Tuncay Özkan'ın sahibi olduğu Kanaltürk TV'de spor haberlerini sunarak yer aldı. İşte, Buket Aydın biyografisi...

2018-2020 yılları arasında Kanal D'de ana haber bülteni sunan ve haber dairesi başkanlığı yapan Buket Aydın, 2019 yerel seçimleri öncesinde programında konuk ettiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Mersin'i kazanacağını dile getirmesine kahkaha ile yanıt vermesi sonrasında kamuoyunda tepki topladı.

CHP'nin Bursa hariç büyük şehirlerin belediye seçimlerini kazanmasının ardından Buket Aydın'ın kahkahası uzun süre sosyal medyada alay konusu oldu. 2020 yılında Kanal D'deki görevine son verilen ünlü spikerin, "Bülteni ben sunacağım" diyerek stüdyoya zorla girmeye çalıştığı, ancak kanal güvenliğinin kendisini dışarıya çıkardığı iddia edildi.

1346476.jpg

BUKET AYDIN: İHANETE UĞRADIM

Verdiği bir röportajda, 2013-2020 yılları arasında evli kaldığı eski eşi Erce Baykal ile ilgili olarak, "Hiç ihanete uğradın mı?" sorusuna, "İhaneti yaşadım... Sinirlendim, üzüldüm ama şey oluyor bir süre sonra bir şey ifade etmiyor. Çabuk unuturum, kin tutmam. İhanet ilk aşamada şok edici oluyor. Özellikle araştırmam... Mutlaka benim önüme düşer bu konular..." yanıtını veren Buket Aydın, şunları söyledi:

"İhaneti mesajla yakaladım. Ben hayatımdaki kişinin telefonunu karıştırmam. Telefon bir yerde duruyordu, ışığı yanınca kafamı çevirip gördüm. Biraz üzerine gidince konu ortaya çıktı. Yapan kendisine yapar. Sonunda kendisi üzülür. İhanet günün sonunda ona yük olur. Ona dert olur, ona sıkıntı olur... İlk başta öyleymiş gibi görünmez ama sıkıntıyı hep ihanet eden çeker..."

buket-aydin-esi-erce-baykal-ussp-n2y3.jpg
Erce Baykal ile Buket Aydın

BUKET AYDIN'IN HAYATI

1 Ocak 1985 tarihinde Bursa'da dünyaya geldi. Buket Aydın aslen Bursalıdır.

İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Buket Aydın, Atilla İlhan'ın şiirleri üzerine yüksek lisans yaptı.

Kuşdili Spikerlik ve Sunuculuk Kursu'nda eğitim alan sunucu, bir radyoda haber spikerliği yaparak meslek hayatına başladı. Radyodan televizyon ekranlarına geçiş yapan Buket Aydın, ilk ekran macerasına Kanaltürk'te spor bülteni ve hafta sonu ana haber bültenini sunarak başladı.

Daha sonra TRT Türk'te program sunuculuğu yapmaya başlayan ünlü spiker, 2011-2018 yılları arasında NTV'nin ekran yüzü oldu.

Nişantaşı Üniversitesi'nde radyo, televizyon ve sinema bölümünde dersler verdi.

2018 yılında Kanal D ana haber bültenini sunmaya başlayan Buket Aydın, haber dairesi başkanlığına getirildi. 2019 yerel seçimleri öncesi canlı yayında konuk ettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı takındığı alaycı tavır, kamuoyunda uzun süre rahatsızlık uyandırınca kanal yönetimi 9 Mayıs 2020'de işine son verdi.

30 Ocak 2021'de ekranlara geri dönen Buket Aydın, Haber Global TV'de 'Koltuk' programını hazırlayıp sundu.

buket-aydin.jpg
Buket Aydın

ÖZEL YAŞAMI

1985 doğumlu olan Buket Aydın, 2023 yılı itibarıyla 38 yaşındadır.

2013-2020 yılları arasında iş insanı Erce Baykal ile evli kaldı. Bir süredir TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül ile aşk yaşadığı iddia edildi.

Buket Aydın 1.65 metre boyunda, 56 kilo ve oğlak burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @buketay, Twitter'da @buketaydin kullanıcı adıyla yer almaktadır.

buket-aydin-ile-emir-sarigul.jpg
Emir Sarıgül ve Buket Aydın

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN