80 dünya liderinden UCM'ye mektup: Netanyahu'yu yargılayın

80 dünya liderinden UCM'ye mektup: Netanyahu'yu yargılayın

Gazze'ye yönelik sert yaptırımlarından vazgeçmeyen İsrail Başbakanı Netanyahu için uluslararası 80 lider Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısına mektup yolladı. Yollanan mektupta, 'İsrail'in Gazze'deki soykırımının durdurulmasını ve Başbakan Netanyahu ile hükümetindeki diğer sorumluların yargılanması' talep edildi.

İsrail-Filistin arasında başlayan savaşta 39. güne girildi. Bölgedeki son duruma dair erişim zorluğu çekildiği için gerçek ölü sayısı belirlenemezken hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 'orantısız güç' ısrarı dünya ülkeleri tarafından kınanmaya başlandı. İspanya Sosyal Haklar ve 2030 Ajandası Bakanı Ione Belarra'nın önderliğinde gerçekleşen Podemos Partisi'nden yapılan açıklamaya göre; aralarında Belarra'nın da olduğu 80 uluslararası siyasi lider, UCM'ye başvuruda bulundu. 80 lider, "İsrail'in Gazze'deki soykırımının durdurulması, Başbakan Netanyahu ve diğer hükümetteki sorumluların Filistin halkına karşı soykırımdan, savaş suçlarından ve insanlığa karşı işlenen suçlardan yargılanması" için girişim başlattı.

UCM Savcısı Khan'a hitaben mektup yazan liderler arasında, İngiltere İşçi Partisinin tarihi liderlerinden ve milletvekili Jeremy Corbyn, Belçika İşçi Partisi Genel Sekreteri Peter Mertens gibi isimlerin de olduğu kaydedildi.

thumbs-b-c-d4c4969fa87c518849733361938648aa.jpgİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

EL-EHLİ HASTANESİ İÇİN SORUŞTURMA TALEBİ

Mektupta, UCM'den "İsrail'in 2021'den bu yana Filistin'de işlediği savaş suçlarının, kullandığı fosfor gazının, mülteci kamplarına saldırılarının ve El-Ehli Hastanesine attığı bombaların da soruşturulması" talep edildi.

Öte yandan, Podemos Genel Sekreteri Belarra da partisinin internet sitesinden, "Sessiz kalarak bu soykırıma izin vermeyeceğiz. Barbarlık, zamanında durdurmazsanız sizi de kendisiyle birlikte aşağıya çeker. Bu barbarlığa son vermek ve ateşkesi teşvik etmek için hemen harekete geçmek gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN