BM Ukrayna’da ‘kirli bomba’ denetimi yapacak

BM Ukrayna’da  ‘kirli bomba’  denetimi yapacak

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA), Ukrayna hükümetinin talebi üzerine Ukrayna’daki iki bölgenin “izinsiz nükleer faaliyetler” açısından denetleneceğini açıkladı.

Ukrayna’nın daveti, Rusya’nın Ukrayna’daki iki tesisin kirli bomba üretiminde kullanıldığı yönündeki iddialarına yanıt olarak geldi. Rusya devletine ait haber ajansı RIA Novosti, Ukrayna’da kirli bomba üretimi için Dnipropetrovsk bölgesindeki Doğu Mineral Zenginleştirme Tesisi ve Kiev’deki Nükleer Araştırma Enstitüsü olmak üzere iki noktanın kullanıldığını yazmıştı.

Moskova’nın iddiaları Ukrayna ve Batılı müttefikleri tarafından reddedildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimyr Zelenskiy de, Rusya’nın kendi saldırı planlarının açık işaretleri olarak bu iddiaları ortaya attığını söyledi.

Pazartesi günü Kiev’den yaptığı konuşmada Zelenskiy, “Rusya Ukrayna’nın bir hazırlık içinde olduğunu iddia ettiğinde bunun bir anlamı vardır: Rusya zaten bu hazırlığı yapmıştır” dedi. ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price ise, Rusya’nın Ukrayna’da nükleer silah kullanması halinde bedelinin ağır olacağını, Ukrayna’nın “kirli bomba” kullanma hazırlığında bulunduğu iddialarının ise “dezenformasyon” olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN